Μας ρώτησες: Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να στεγνώσω τα μαλλιά μου;

Βιβή Αγγελάκη
Μας ρώτησες: Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να στεγνώσω τα μαλλιά μου;

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, κάνε τη σωστή ρύθμιση στο σεσουάρ...

Αλήθεια, πόσες φορές προκειμένου να στεγνώσεις πάνω στον πανικό σου πιο γρήγορα τα μαλλιά σου, έχεις βγει από το μπάνιο και αμέσως χρησιμοποιείς το σεσουάρ των μαλλιών σου βάζοντάς το στην υψηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας;


Κι ενώ ξέρεις πως το στέγνωμα των μαλλιών και η χρήση εργαλείων styling σε υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τα μαλλιά, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και πόσο βρεγμένα θα πρέπει να ρυθμίζεις και σε ανάλογη θερμοκρασία το σεσουάρ σου.

facd264123b33ba61a88cdc4ab73616c ef5bf


O hairstylist, Josue Perez, λοιπόν, επισημαίνει πως τα διαφορετικά επίπεδα θερμότητας του σεσουάρ θα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με την υφή και τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας. «Αν έχεις ανθεκτικά, υγιή μαλλιά και χοντρή τρίχα, μπορείς να ρυθμίσεις το σεσουάρ σε πιο υψηλή θερμοκρασία, αφού πρώτα τα έχεις στεγνώσει ταμποναριστά με την πετσέτα.Πάντα να θυμάσαι οτι δεν θα πρέπει να κρατάς το σεσουάρ σε ένα μόνο σημείο για αρκετή ώρα.

4628bd2bef18326c7deb3f6628fddc10 d08c5

Αν πάλι έχεις εύθραστα μαλλιά και αδύναμη τρίχα, θα πρέπει να επιλέξεις τη χαμηλή θερμόκρασία σε νωπά μαλλιά και όχι πολύ βρεγμένα , προκειμένου να αποφύγεις την αφυδάτωση. Φυσικά, μπορείς να ρυθμίσεις τον κρύο αέρα στο τέλος (όταν τα μαλλιά σου έχουν στεγνώσει κατά 80%) , προκειμένου να προσθέσεις λάμψη και να αποφύγεις το φριζάρισμα!»

Plus, δεν πρέπει να ξεχνάς:

–Να προστατέψεις εξαρχής τα μαλλιά σου ενυδατώνοντάς τα σωστά και εφαρμόζοντας κατάλληλα προϊόντα που λειτουργούν ως ασπίδα στις βλαβερές συνέπειες της θερμότητας
-Να επιλέξεις το σωστό σεσουάρ
-Να μην κρατάς το σεσουάρ στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα και πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου
-Να κάνεις πού και πού ένα μικρό διάλειμμα προκειμένου να στεγνώνουν τα μαλλιά σου φυσικά