Θέλεις τα χέρια σου να δείχνουν τέλεια ακόμη και χωρίς μανικιούρ; Αυτά είναι τα 6 μυστικά!

Βιβή Αγγελάκη
Θέλεις τα χέρια σου να δείχνουν τέλεια ακόμη και χωρίς μανικιούρ; Αυτά είναι τα 6 μυστικά!

Διάβασε προσεκτικά και ακολούθησε τα βήματα!

Γράφεις καθημερινά στον υπολογιστή; Κάνεις τις δουλειές του σπιτιού (aka έρχεσαι σε επαφή με απορρυπαντικά) χωρίς γάντια; Κάτσε και σκέψου για 2 λεπτά σε πόσα από τα πράγματα που κάνεις σε καθημερινή βάση, τα χέρια σου παίζουν σημαντικό ρόλο (σχεδόν σε όλα...) και τι κάνεις εσύ για να έχουν μια νεανική όψη!

Δεν πρέπει να ξεχνάς, εξάλλου, πως τα χέρια είναι αυτά που μπορούν να «μαρτυρήσουν» την ηλικία μίας γυναίκας, μιας και τα σημάδια του χρόνου γίνονται πιο γρήγορα εμφανή σε αυτό το σημείο του σώματος.

hands8 5a22d


Κι ενώ οι περισσότερες δαπανούμε χρόνο και χρήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, για τα χέρια μας ξεχνάμε να κάνουμε και τα βασικά, όπως η σωστή ενυδάτωση, με αποτέλεσμα να δείχνουν συνεχώς ταλαιπωρημένα!


Έτσι, λοιπόν, βρήκαμε τα 6 μυστικά- συμβουλές που θα κάνουν τα χέρια σου να δείχνουν τέλεια!

961f483696b82cf75832496c86391496 0a6e1


-Ξεκίνα με τα βασικά: Απολέπιση
Εκτός από το σώμα, η απολέπιση είναι πολύ σημαντική και στα χέρια (κι αυτό στο λέω εγώ, που δεν το πίστευα μέχρι που ξεκίνησα να κάνω scrub χεριών και μπορώ να σου πω για τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είδα)! Κάνε απολέπιση με ένα scrub μία- δύο φορές την εβδομάδα και θα δεις κι εσύ τη διαφορά!

21 04 16 resize 06 ca784

Beaute de Manis (scrub χεριών από την Yves Rocher): Τέλεια απολέπιση, προστατεύει το δέρμα από την επιθετικότητα και δεν περιέχει parabens. Εφαρμόζεις 2 φορές την εβδομάδα σε καθαρά, στεγνά χέρια, κάνεις μασάζ για 1 λεπτό με κυκλικές κινήσεις και ξεπλένεις με χλιαρό νερό.


- Απόφυγε τους μεγαλύτερους εχθρούς
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξέρεις πως το ζεστό νερό αλλά και τα σαπούνια που χρησιμοποιείς καθημερινά για να πλύνεις τα χέρια σου, χωρίς ουδέτερο pH, είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι που ξηραίνουν ή αφυδατώνουν τα χέρια σου. Γι αυτό δώσε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και απόφυγε το πολύ ζεστό νερό!

21 04 16 resize 08 b7f0f

Pharmasept Tol Velvet Intensive Hand Cream: Η ενυδατική της δράση προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα και τις κακουχίες, ενώ οι κερατολυτικοί παράγοντες προσφέρουν ένα ευεργετικό peeling που αποκαθιστά την επιδερμίδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Βαθιά ενυδάτωση, ήπια απολέπιση, μαλακτική δράση είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της!


-Ενυδατώσου μετά από κάθε πλύσιμο
Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου: Κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου, αμέσως μετά άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την αγαπημένη σου ενυδατική λοσιόν. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς τα σωστά επίπεδα υγρασίας στα χέρια σου. Ένα έξυπνο tip για να το θυμηθείς είναι να αφήσεις την ενυδατική των χεριών σου δίπλα από το κρεμοσάπουνο στο νιπτήρα.

21 04 16 resize 03 10b8d

Η Nivea® Hand Rescue & Care Εντατική Κρέμα Χεριών ανακουφίζει άμεσα τα πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια, χαρίζοντάς τους προστασία που διαρκεί. Η συμπυκνωμένη και άμεσα δραστική σύνθεσή της με Dexpanthenol, επανορθώνει και ανακουφίζει από την αίσθηση της πολύ ξηρής και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

sftydyhj fb516


-Βάλε τα "ειδικά" γάντια...
Γενικά προσπάθησε να κάνεις τις χειρωνακτικές δουλείες φορώντας γάντια για να προστατέψεις τα χέρια σου. Για extra απαλότητα φρόντισε να φοράς ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια αμέσως μετά την εφαρμογή της ενυδατικής στα χέρια σου, προκειμένου να απορροφηθούν καλά τα συστατικά της. Ενώ σε κάθε περίπτωση μια μάσκα χεριών σίγουρα θα κάνει τα χέρια σου να λάμπουν!

21 04 16 resize 07 80be4

Masque mains με Αβοκάντο από τα Sephora: Μια περιποίηση για τα χέρια μέσα σε 15 λεπτά διασκέδασης! Εμπνευσμένες από τις ασιατικές τελετουργίες ομορφιάς, οι μάσκες χεριών προσφέρουν μια αποτελεσματική λύση για κάθε ανάγκη! Με θρεπτική και επιδιορθωτική δράση. Στην ουσία είναι ένα ζευγάρι γάντια εμποτισμένα, των οποίων η σύνθεση δεν κινείται κατά την παύση για περιποίηση στα χέρια σας κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.


-Φρόντισε σωστά τα πετσάκια σου
Γι αρχή, σταμάτα να τραβάς τις παρονυχίδες στα χέρια σου, ενώ προκειμένου τα νύχια σου να φαίνονται πιο λαμπερά (ακόμη και χωρίς μανικιούρ) φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά τα πετσάκια γύρω από αυτά. Με ένα κλικ εδώ μπορείς να βρεις δύο super φυσικές και πανεύκολες συνταγές.

19554462402 7 fce56

Apricot Έλαιο για Πετσάκια (Απαλότητα + Θρέψη) από την Essie

trhdgh 867a9

- Πες «ναι» στο διάφανο βερνίκι!
Δεν έχεις χρόνο να βάψεις τα νύχια σου ή δεν έχεις σταθερό χέρι; Το διάφανο βερνίκι μπορεί να δώσει αυτή τη διάφανη λάμψη που ζητάς και φυσικά να κάνει τα χέρια σου να δείχνουν τέλεια! Για αυτό σταμάτα να το υποτιμάς και δοκίμασέ το!