Ο απίστευτος λόγος που έχεις μαύρους κύκλους στα μάτια (και δεν είναι επειδή ξενύχτησες)!

Βιβή Αγγελάκη
Ο απίστευτος λόγος που έχεις μαύρους κύκλους στα μάτια (και δεν είναι επειδή ξενύχτησες)!

Κι όμως δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της έλλειψης ύπνου ή της κληρονομικότητας...

Οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο, δεν κάνουν διακρισέις και μπορούν να εμφανιστούν σε όλους μας, άντρες και γυναίκες, κάνοντάς το βλέμμα μας να δείχνει κουρασμένο, άτονο και εμάς να πονοκεφαλιάζουμε για το πώς μπορούμε να απαλλαχθούμε άμεσα...


Κι ενώ μέχρι στιγμής, οι περισσότερες είχαμε συνδέσει- και δικαιολογημένα- το ξενύχτι και γενικότερα την έλλειψη ύπνου με τις αντιαισθητικές σκιές κάτω από τα μάτια, πολλές είναι οι φορές που ξυπνάμε χωρίς να έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και τα raccoon eyes- δυστυχώς- δεν μας έχουν αποχωριστεί!

diet nutrition tips for better sleep fashion models beauty health secrets from nutrionist fashionedbylove fashionblog 83154


Τι φτάει, τι κάναμε λάθος;
Σύμφωνα με τη Sandra Chiu,skin expert και βελονίστρια στο Brooklyn, η έλλειψη ύπνου, η κούραση και ενδεχομένως και η κληρονομικότητα δεν είναι οι μόνες αιτίες!


«Η εμφάνιση μαύρων κύκλων προκαλείται όταν στρεσογόνοι παράγοντες, όπως η κόπωση, το συναισθηματικό στρες, ή αφυδάτωση διαταράσσουν την υγιή κυκλοφορία του αίματος , κάνοντας πιο λεπτή την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια. Επίσης, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να συνδέονται με προβλήματα στα νεφρά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό».


Η λύση; Χαλάρωσε, πίνε αρκετό νερό, φρόντισε να κοιμάσαι καλά και αρκετά και σταμάτα να αγχώνεσαι (όσο μπορείς)!

DPG Network