5 συχνά λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου!

Βιβή Αγγελάκη
5 συχνά λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου!

Διάβασε προσεκτικά...

Είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε κάθε πρωί αφού ανοίγουμε τα μάτια μας και η κίνηση ματ πριν πιούμε τις πρώτες γουλιές από τον καφέ μας. Γιατί δεν ξέρω για τη δική σου μαμά , πάντως η δική μου δεν με άφηνε να φάω πρωινό αν πρώτα δεν είχα πλύνει καλά το πρόσωπό μου (και κάπως έτσι εφηύρα, εκεί γύρω στα 2-3 το πλύσιμο μόνο των ματιών μου, που θα σου μιλήσω σε άλλο άρθρο)... Φυσικά, το ότι μεγάλωσα- μεγαλώσαμε και έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες με το να πλένουμε το πρόσωπό μας καθημερινά, δε σημαίνει ότι το κάνουμε και σωστά...

giphy 75f36

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν τη διαφορά και το πλύσιμο του προσώπου μας όχι και τόσο αποτελεσματικό ...


- Δεν αφαιρείς πρώτα το μακιγιάζ σου!
Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις ντεμακιγιάζ με ένα νεράκι καθαρισμού και έπειτα να απλώσεις το προϊόν καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείς κάθε ίχνος μακιγιάζ σε πρώτη φάση και σε δεύτερη συνεχίζεις καθαρίζοντας βαθιά το πρόσωπό σου.

micellaire garnier d8b9d

Eau Micellaire, Garnier Skin Naturals, νεράκι ντεμακιγιάζ για τον καθημερινό καθαρισμό, που αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και απαλή, με μία μόνο κίνηση.

- Κάνεις τη λάθος επιλογή στο καθαριστικό προσώπου σου!
Φρόντισε να επιλέγεις α) το σωστό τύπο καθαριστικού (τζελ, αφρό, γαλάκτωμα κλπ) και β) αυτόν που ταιριάζει με τον τύπο της επιδερμίδας σου (ξηρή, αφυδατωμένη, λιπαρή). Παράλληλα πολλοί δερματολόγοι συνιστούν τα απαλά καθαριστικά , χωρίς σαπούνι και άρωμα , που δεν περιέχουν συνθετικά στοιχεία που μπορούν να ερεθίσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα. Πες «ναι», λοιπόν, σε ένα καθαριστικό που αφαιρεί τους ρύπους χωρίς να επηρεάζει την ισορροπία της επιδερμίδας σου.

face cloud ec966

Cloud mousse, Philip Martin's, Αφρός καθαρισμού προσώπου για το πρόσωπο και το ντεκολτέ που απομακρύνει τους περιβαλλοντικούς ρύπους αφήνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας και τόνωσης.

- Δεν φέρεσαι στο πρόσωπό σου με αγάπη...
Πριν παρεξηγηθείς, να διευκρινίσω πως αναφέρομαι σε όλες αυτές τις φορές που με άγαρμπο τρόπο τρίβεις μία σκληρή πετσέτα στο πρόσωπό σου προκειμένου να αφαιρέσεις και τον παραμικρό ρύπο. Κι όμως, θα πρέπει αφενός να αλλάξεις τρόπο (aka να γίνεις λιγότερο βίαιη με την επιδερμίδα σου), αφετέρου να χρησιμοποιείς μία καθαρή, μόνο δική σου, βαμβακερή πετσέτα με μαλακές ίνες.

glov f079f

Glov, ντεμακιγιάζ με το γάντι, DERMAMED Medical Group

- Ξεχνάς την απολέπιση ή φτάνεις στο άλλο άκρο...
Μα κάνεις αποτρίχωση, μα θέλεις ζουμερά χείλη, η απολέπιση είναι το πρωταρχικό βήμα για λαμπερή επιδερμίδα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μία- δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση προκειμένου να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από τις ανώτερες στοιβάδες. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να υπερβάλλεις (κοινώς να κάνεις scrub κάθε μέρα ) γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου και να εμφανιστούν κοκκινίλες!

Frezyderm Facial Scrub 06e92

Facial Scrub, από τη Frezyderm. Απαλό και δροσερό gel που απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα.

- Το παρακάνεις με το πολύ ζεστό νερό...
Μπορεί το ζεστό νερό να χαλαρώνει... όμως καλό θα ήταν να το αποφεύγεις και να προτιμάς το χλιαρό ή κρύο (ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι είναι πιο ευχάριστο) , μειώνοντας τον κίνδυνο αφυδάτωσης της επιδερμίδας σου. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο «ξυπνάς» την επιδερμίδα σου, αποφεύγοντας την περισσή έκκριση σμήγματος.