Σπυράκια στο μέτωπο: 8 απίστευτοι λόγοι που τα προκαλούν!

Βιβή Αγγελάκη
Σπυράκια στο μέτωπο: 8 απίστευτοι λόγοι που τα προκαλούν!

Πόσους από αυτούς ήξερες;

Οι περισσότερες θα έχει τύχει κάποια στιγμή να έρθουμε αντιμέτωπες με ένα ενοχλητικό σπυράκι στο μέτωπό μας. Πόσες όμως, από εμάς γνωρίζουμε ποιοι είναι οι λόγοι που το προκαλούν; Παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 λόγους που ίσως να αγνοείς...

cc6ac65af11a9ea310f6c062430b8607 6a604

- 1. Ξεχνάς την απολέπιση
Η απολέπιση είναι εξίσου αναγκαία χειμώνα- καλοκαίρι καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο την εμφάνιση ακμής. «Ανάμεσα στις συνεχείς εφαρμογές του αντηλιακού και του makeup, είναι αναγκαίο να κάνουμε απολέπιση για να βεβαιωθούμε πως η επιδερμίδα μας είναι καθαρή και δεν έχει «παγιδευτεί» βρωμιά στους πόρους.» αναφέρουν χαρακτηριστικά πολλοί δερματολόγοι. Βέβαια, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα, γι αυτό μία-δύο φορές την εβδομάδα είναι ιδανικό timing.

face masks for dry skin a341a


- 2. Κάθεσαι για αρκετή ώρα και άσκοπα στον ήλιο
«Η θερμότητα από τον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την ακμή στο μέτωπο αφού ο ιδρώτας σε συνδυασμό με την υπερβολική λιπαρότητα , μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και φλεγμονή ή κάποια φωτοαλλεργία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα πρέπει αποφεύγεις τον ήλιο εντελώς, αλλά να κάνεις σωστή χρήση του αντηλιακού και φυσικά να μην κάθεσαι χωρίς λόγο στον ήλιο.» λέει η Dr. Ava Shamban.


- 3. Παραλείπεις το αντηλιακό ή χρησιμοποιείς το λάθος
Μιλώντας για τα αντηλιακά και ακμή, θα πρέπει να ανακαλύψεις ένααντηλιακό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. «Πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου τα συστατικά και να αναζητάς ένα oil-free αντιηλιακό που είναι μη φαγεσωρογόνο (ονομάζονται έτσι τα προϊόντα που δεν μπλοκάρουν τους πόρους)» συνιστά η Dr. Ava Shamban.

gallery 1434402578 gettyimages 129311308 5f09b

- 4. Φοράς συνέχεια ακουστικά
Η τριβή των ακουστικών πάνω στο δέρμα σου, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και τα βακτηρίδια παγιδεύονται πάνω τους, μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια στο μέτωπό σου και γύρω από αυτό (κοντά στη γραμμή των μαλλιών). Γι αυτό το λόγο πριν χρησιμοποιήσεις κάθε φορά ακουστικά φρόντισε να τα καθαρίζεις με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

fa775919 edit img facebook post image file 15743787 1429500805 yTs0TS.fbshare 97b09


- 5. Κάτι κάνεις λάθος στη διατροφή σου ( και πιο συγκεκριμένα το παρακάνεις με τη ζάχαρη)
Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις ανέμελες βόλτες στην παραλία και φυσικά με τα παγωτά... όμως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κάθε μέρα, μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους και να προκαλέσει την εμφάνιση ακμής. Γι αυτό όλα με μέτρο...

- 6. Βάζεις καπέλο ή κορδέλα κάθε μέρα
Μπορεί να μας λύνουν τα χέρια στην περίπτωση μία bad hair day, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, όμως το να φοράς συνέχεια καπέλο ή η κορδέλα στα μαλλιά σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και το μακιγιάζ μπορεί να θεωρηθεί ένοχο για τα μικρά σπυράκια που έχεις βγάλει στο μέτωπό σου. Αφενός μπορείς να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από τα καπέλα, αφετέρου να πλένεις πολύ καλά και τακτικά αυτού τους είδους τα αξεσουάρ για τα μαλλιά!

5e7c23b2cacd2b606f7e45470f4f26d3 73653

- 7. Δεν αλλάζεις συχνά τη μαξιλαροθήκη σου
Κάθε βράδυ και για τουλάχιστον έξι ώρες, ερχεται σε επαφή το πρόσωπο αλλά και τα μαλλιά μας. Παρόλα αυτά τα βακτήρια παραμονεύουν ακόμη και στις μαξιλαροθήκες μας, γεγονός που μεταφράζεται σε «άλλη μία πηγή ακμής»! Γι αυτό το λόγο η συχνή αλλαγή τους (δύο φορές την εβδομάδα) θεωρείται σωτήρια!

1 celebrity acne 25e28


- 8. Κάτι δεν παει καλά με τις ορμόνες σου
Δυστυχώς, αυτό πολλές φορές δεν μπορείς να το ελέγξεις. «Μερικά χάπια ή φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ακμή στο μέτωπό σου, αλλά ακόμη και οι φυσικές ορμονικές διακυμάνσεις που συνάδουν με την ηλικία μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.» Σε αυτή την περίπτωση μία επίσκεψη στο δερματολόγο επιβάλλεται!