8 tips για τέλεια πόδια όλο το καλοκαίρι!

Βιβή Αγγελάκη
8 tips για τέλεια πόδια όλο το καλοκαίρι!

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο...

Δεν έχει σημασία αν βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου ή αν για ορισμένες οι διακοπές οδεύουν προς το τέλος τους... Για αρκετό καιρό ακόμη θα φοράμε φούστες, σορτσάκια ή φορέματα και φυσικά για αρκετό καιρό ακόμη θα προσέχουμε τα πόδια μας να δείχνουν καλλίγραμμα και sexy! Παρακάτω σου δίνουμε 8 μικρά αλλά πολύ πρακτικά tips για να τα καταφέρεις!

9911e7fbb5614c93f3ab964a6e0611c2


1. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να αισθάνεσαι την επιδερμίδα των ποδιών σου μαλακή τόσο, όσο ενός μωρού! Μην ξεχνάς, παράλληλα, πως η αφυδάτωση είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, γι αυτό η τακτική εφαρμογή της ενυδατικής σου ε-πι-βάλ-λε-ται!

apivita levanta

Eνυδατική και καταπραϋντική κρέμα σώματος CARING LAVENDER, με λεβάντα και ελαιόλαδο της Apivita. Καταπραΰνει άμεσα το ευαίσθητο δέρμα, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την φροντίδα του ατοπικού δέρματος (έκζεμα).

2. Απολέπιση

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάς το πρώτο βήμα, aka απολέπιση! Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, το αφήνεις να «αναπνεύσει», βελτιώνεις την εικόνα των ποδιών σου, επιταχύνεις τη διαδικασία της ενυδάτωσης και συμβάλλεις στο πιο βαθύ και με διάρκεια ξύρισμα. Προμηθεύσου ένα scrub σώματος ή φτιάξε μόνη σου και θα δεις τη διαφορά στην υφή των ποδιών σου!

korres olive scrub

Scrub σώματος με άνθη ελιάς από την Κορρές. Με εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, φυσική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών, και τονωτικό εκχύλισμα φύλλων Ελιάς. Φυσικοί κόκκοι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Η επιδερμίδα ενυδατώνεται, μένει απαλή, λεία και αναζωογονημένη.

4d78cbbfba3f938f4ccca951d6259b6b

3. Μασάζ

Θέλεις τα πόδια σου να είναι σε τέλεια φόρμα; Τότε ένταξε στην καθημερινή σου beauty ρούτινα προϊόντα ή serum με συσφικτική δράση. Εφαρμόζοντάς τα σε τακτική βάση και κάνοντας μασάζ στις προβληματικές περιοχές (με χαλάρωση ή όποιες ατέλειες) θα έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

20151012105710 nivea body lotion q10 firming 250ml

Συσφιγκτική λοσιόν σώματος Q10 της Nivea για ορατά πιο σφριγηλή, λεία και αναζωογονημένη επιδερμίδα σε 2 εβδομάδες. Η δραστική της σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με τρία ενεργά συστατικά που δρουν αποτελεσματικά σε κυτταρικό επίπεδο ενώ παράλληλα, λειτουργεί αρμονικά με την επιδερμίδα, διεγείροντας την κυτταρική ανανέωση και βελτιώνοντας την εμφάνισή της.

ba6456e44113d886eb7ad14b9006786e


4. Αντηλιακή προστασία

Ο συνδυασμός της θάλασσας και του αέρα μπορεί να κάνει το φραγμό της επιδερμίδας ακόμα πιο ευαίσθητο στη φθορά από την ηλιακήακτινοβολία UV. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα σε όλα τα στρώματα του δέρματος και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Χρησιμοποιώντας προϊόντα με αντηλιακούς (SPF) δείκτες συμβάλλεις στη διατήρηση της παραγωγής κολλαγόνου, άρα και στην νεανική- υγιή όψη τους.

loreal balm

Sublime Sun Balm Protect & Sublime SPF 15 της L' Oréal Paris με απολαυστικό άρωμα για τέλεια και λαμπερή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο, αναδεικνύοντας το μαύρισμα.


5. Άσκηση

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» συνηθίζουμε να λέμε και τα γυμνασμένα, καλλίγραμμα πόδια αποκτώνται με τακτική άσκηση και καλή γυμναστική. Ο συνδυασμός μάλιστα των εξειδικευμένων ασκήσεων με την υγειινή διατροφή και τα προϊόντα με συσφικτική δράση θα φέρουν πιο δραστικά και άμεσα αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

2c629c1814bc94641b39a83369de9d3f

6. Διατροφή

Το ξέρεις αλλά τις περισσότερες φορές το προσπερνάς επιδεικτικά... η ισορροπημένη διατροφή, το να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά, εκτός από τη γενικότερη υγεία σου, συμβάλλει και στην ωραία εικόνα των ποδιών σου, μιας και δρα ως ασπίδα προστασίας για εχθρούς όπως η κυτταρίτιδα ή οι ραγάδες.

20522ff6fa9ec806ba5f5092f04886cb

7. Στόχευσε στον εχθρό (π.χ κυτταρίτιδα, ραγάδες)

Εκτός από τις σωστές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις, το πολύ νερό και την άσκηση, μη διστάσεις να εφαρμόζεις προϊόντα με δράση κατά της κυτταρίτιδας ή των ραγάδων προκειμένου να έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα και φυσικά λεία επιδερμίδα.

1548

Elancyl Slim Design με [Σύμπλεγμα Καφεΐνης]3D. Εμπλουτισμένο με πρωτοποριακά, συμπυκνωμένα, δραστικά, αποτελεσματικά συστατικά που αλληλοσυμπληρώνονται στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

de640d08f96e19ec3e5fac84583bd052

8. DIY συνταγές με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Ελαιόλαδο & λάδι καρύδας: Δύο από τα πιο οικονομικά, φυσικά συστατικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως «βάλσαμο» στη ξηροδερμία. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση ενώ μαλακώνουν ακόμη και τα πιο τραχιά σημεία των ποδιών (όπως τα γόνατα)!