Σκασμένες φτέρνες μετά το καλοκαίρι; 4 φυσικοί τρόποι να τις κάνεις πιο απαλές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Σκασμένες φτέρνες μετά το καλοκαίρι; 4 φυσικοί τρόποι να τις κάνεις πιο απαλές

Φυσικά και ανέξοδα με υλικά που έχεις σπίτι σου

Τα πόδια μας κακά τα ψέματα είναι το πιο παραμελημένο σημείο στο σώμα μας. Πάντα φροντίζουμε το πρόσωπο, τα μαλλιά μας, τα χέρια μας, τα πόδια όμως πάντα είναι τελευταία στη λίστα και πολλές φορές δεν είναι καν.

Το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκαν πολύ όμως. Σανδάλια, ψηλά παπούτσια, σαγιονάρες -φόρεσες και τα κλειστά σου κάνα δυο φορές- ξυπόλητη στην παραλία και στα στενά του νησιού, όσο να πεις μια φθορά την έχουν υποστεί και οι φτέρνες σου έσκασαν σίγουρα!

5daf4c28320ce5f16bdc5f5e049fe43d

Αν θέλεις όμως δεν είναι αργά για να τα φροντίσεις, πριν τα ξανακλείσεις μέσα στα χειμωνιάτικα σου παπούτσια. Αυτοί οι 4 φυσικοί τρόποι με υλικά που έχεις σπίτι σου, θα σε βοηθήσουν.

1.Βαζελίνη με χυμό λεμονιού

Θα χρειαστείς:
1 κ.γ βαζελίνη
4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι
Ζεστό νερό

Βύθισε τα πόδια σου σε ζεστό νερό για 15-20’. Βγάλε τα και σκούπισε τα καλά. Ανακάτεψε τη βαζελίνη με τον χυμό λεμονιού και άπλωσε το μείγμα σε όλη τη φτέρνα με ιδιαίτερη προσοχή στα σκασμένα σημεία. Φόρεσε ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες, κοιμήσου με αυτό και το πρωί που θα ξυπνήσεις ξέπλυνε καλά. Μπορείς να το κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα πριν κοιμηθείς.

2. Με μέλι

ed7a566727a148473993fb153fc7b256

Θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι μέλι
Ζεστό νερό

Ανακάτεψε το μέλι σε μία μισογεμάτη λεκάνη με ζεστό νερό. Βύθισε τα πόδια σου, άφησε τα για 15 με 20’ κι έπειτα τρίψε τα μέχρι να γίνουν απαλά. Μπορείς να το κάνεις σε συχνή βάση για να ξεφορτωθείς πιο εύκολα τις σκασμένες φτέρνες.

3. Με σησαμέλαιο

Θα χρειαστείς:
4-5 σταγόνες σησαμέλαιο
Άπλωσε το σησαμέλαιο στα πόδια σου με ιδιαίτερη προσοχή στα σκασμένα σημεία. Κάνε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Μπορείς να το κάνεις καθημερινά πριν πας για ύπνο.

58fb406dd44a2b86014e3face8d78c8a

4.Ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς:
2 κ.γ ελαιόλαδο

Πλύνε τα πόδια σου και σκούπισε τα καλά με μία καθαρή πετσέτα. Άπλωσε το ελαιόλαδο στις σκασμένες φτέρνες σου, φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και κράτησε το όλο το βράδυ. Το πρωί που θα ξυπνήσεις πλύνε καλά τα πόδια σου. Μπορείς να το κάνεις μέρα παρά μέρα πριν πας για ύπνο.