Πέντε λάθη που κάνεις στο ξύρισμα των ποδιών σου (και πρέπει επιτέλους να σταματήσεις)!

Βιβή Αγγελάκη
Πέντε λάθη που κάνεις στο ξύρισμα των ποδιών σου (και πρέπει επιτέλους να σταματήσεις)!

Διάβασε προσεκτικά!

Μπορεί να έχεις αφιερώσεις αρκετές εργατοώρες στο ξύρισμα των ποδιών σου, όμως αυτό δε σημαίνει πως ό,τι κάνεις εδώ και χρόνια, το κάνεις σωστά! Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και φυσικά αυτά τα μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη διαφορά και το ξύρισμα σου πιο σωστό και αποτελεσματικό!

Παρακάτω εντοπίσαμε, λοιπόν, τα 5 λάθη, που κάνουμε οι περισσότερες, σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους!

Katrina Kaif legs signe

#1. Δεν αλλάζεις το ξυραφάκι σου συχνά
Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί πόσο συχνά αλλάζεις ξυραφάκι; (Μετά από μία σύντομη έρευνα στο γραφείο... προέκυψε η συχνότητα του ενός μήνα). Ποια είναι, όμως, η γνώμη των ειδικών; «Θα πρέπει να αλλάζεις λεπίδες στο ξυραφάκι σου δύο φορές την εβδομάδα. Κι αυτό γιατί οι θαμπές λεπίδες προκαλούν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Μόνο όταν τις αλλάζεις σε τακτική βάση μπορεί να πετύχεις ένα βαθύ και αποτελεσματικό ξύρισμα, ειδικά αν πρόκειται για τα πόδια σου (δεδομένου του ότι οι τρίχες είναι πιο χοντρές εκεί από ό, τι σε άλλα μέρη του σώματος) και φυσικά να αποφύγεις να γίνει το ξυραφάκι σου εστία μικροβίων!

#2. Δεν είναι όλα τα ξυραφάκια το ίδιο!

Οι ειδικοί τονίζουν πως η ποιότητα της λεπίδας στα ξυραφάκια είναι σημαντική. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι λεπίδων που λειτουργούν ξεχωριστά στον καθένα (ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου). Προσπάθησε λοιπόν, να επενδύσεις σε ένα καλό ξυραφάκι και απόφυγε αυτά της «μίας χρήσης» ή με μία λεπίδα.

3f247232aee7a7724ca2c4326f21f4ac

#3. Η λάθος κατεύθυνση
Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι πως απλά ξυρίζονται ενάντια στην κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες με την ελπίδα πάντα ενός καλύτερου αποτελέσματος. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό είναι μεγάλο λάθος! « Δεν πρέπει να επιμένεις στο ίδιο σημείο ξανά και ξανά. Εξάλλου, οι τρίχες αναπτύσσονται με διαφορετικές κατευθύνσεις σε όλα τα μέρη του σώματος. Αν βέβαια, είσαι επιρρεπής στους ερεθισμούς ή στις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα, ξύρισε τα πόδια σου με την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν κοψίματα.


#4. Η λάθος στιγμή
Το βαθύ και αποτελεσματικό ξύρισμα απαιτεί ζεστό νερό! Σταμάτα να ξυρίζεις τα πόδια σου αμέσως με το που μπεις στο μπάνιο και άφησε αυτή τη διαδικασία για το τέλος. Κι αυτό γιατί το ζεστό ανοίγεις τους πόρους της επιδερμίδας σου και επιτρέπει στις «γυρισμένες» τρίχες να βγουν προς το φως (aka επιφάνεια επιδερμίδας)! Επίσης, μέχρι το τέλος του ντους οι τρίχες θα έχουν γίνει πιο μαλακές.


#5. Σκέτο ξύρισμα...
Ναι, μπορεί να βιάζεσαι και να έχεις μόνο 5 λεπτά στη διαθεσή σου, όμως το να ξυρίζεις τα πόδια σου ενώ είναι εντελώς στεγνά, μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά! Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΟΤΕ ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος που θα μαλακώσει τις τρίχες και θα προλάβει τυχόν ερεθισμούς ή κοψίματα!