Χαμομήλι: 5 beauty οφέλη του που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Χαμομήλι: 5 beauty οφέλη του που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

Αποτελεσματικό και χρήσιμο για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και την υγεία σου

Αν θεωρούσες το χαμομήλι "σωτήριο" μόνο στις περιπτώσεις που το κρύωμα σου "χτυπούσε" την πόρτα, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, καθώς σε αυτό εδώ το άρθρο θα μάθεις 5 beauty οφέλη του στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σου!

Natural Cleanser

#1. Φυσικό καθαριστικό

Το χαμομήλι έχει απίστευτες επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες και θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως φυσικό καθαριστικό όσο και ως τόνερ.

#2. Λευκαίνει την επιδερμίδα

Το χαμομήλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό λευκαντικό για το δέρμα. Βοηθά στη λάμψη της επιδερμίδας και την κάνει να ακτινοβολεί. Συσφίγγει τους πόρους και κάνει το δέρμα πιο λείο και απαλό.

#3. Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους στα μάτια
Με το να τοποθετήσεις δύο παγωμένα φακελάκια χαμομήλι κάτω από τα μάτια, συμβάλλεις στη μείωση του πρηξίματος αλλά και των μαύρων κύκλων. Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να κάνεις για τους μαύρους κύκλους, είναι να φτιάξεις παγάκια από χαμομήλι ή μικρές κομπρεσούλες και να τα βάλεις κάτω από τα μάτια σου. Τις αφήνεις για 5’ και έπειτα ξεπλένεις με κρύο νερό.

Dark Circles on skin

#4. Το χαμομήλι επίσης μπορεί να κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου

Ένα ξέβγαλμα με χαμομήλι φωτίζει αμέσως τα ξανθά μαλλιά, ενισχύοντας τις φυσικά highlights. Αν συνδυαστεί με χέννα δημιουργεί φυσικές αντάυγειες στις πιο σκούρες αποχρώσεις μαλλιών, ενώ αν έχεις καστανά μαλλιά και απλά κάνεις το τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών σου με χαμομήλι, θα τους δώσεις μία extra λάμψη!

#5. Προλαμβάνει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής!

Άλλο ένα καλό που σου προσφέρει το χαμομήλι είναι, πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της πιτυρίδας, ενώ καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τη φαγούρα.

Εσύ πόσα από αυτά ήξερες;