3 πανεύκολες μάσκες για κάθε ανάγκη των μαλλιών σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πανεύκολες μάσκες για κάθε ανάγκη των μαλλιών σου

Με φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Ό,τι αφορά στα μάλλια μας και πώς θα τα κάνουμε πιο δυνατά, πιο υγιή και πιο μακριά... πάντα μας ενδιαφέρει, γιατί σε ποια δεν αρέσουν τα μακριά, λαμπερά μαλλιά; Αν μάλιστα πρόκειται για συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα.

Σήμερα ανακαλύψαμε 3 σπιτικές μάσκες για οποιαδήποτε ανάγκη τους. Είναι ξηρά, λιπαρά ή έχεις συνεχώς ξηροδερμία; Βρες τη μάσκα που σου ταιριάζει και κάνε ένα φυσικό δώρο στα μαλλιά σου.

ca2146846a0c5debc67b1e4fc7a78821

Έχουμε λοιπόν:

Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για εσένα που τα μαλλιά σου στερούνται της φυσικής λιπαρότητας. Εάν τα μαλλιά σου σπάνε εύκολα, έχεις ψαλίδα και ταλαιπωρημένες άκρες, τότε αυτή η μάσκα είναι ότι πρέπει.

Θα χρειαστείς:
2 κ.σ μέλι + 1 κ.σ λάδι καρύδας
Η προετοιμασία δεν θα σου πάρει ούτε 2 λεπτά. Ανάμειξε πολύ καλά τα δύο υλικά, λούσε τα μαλλιά σου κανονικά, αλλά μη χρησιμοποιήσεις conditioner. Όσο οι πόροι του δέρματος σου είναι ακόμη ανοιχτοί άπλωσε το μείγμα σε όλο το κεφάλι σου από τις ρίζες ως τις άκρες. Κάλυψε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και ξέπλυνε με ζεστό νερό έπειτα από 20’.

88feb3e04f9bd48ab97b91da255e6350

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Αυτή η μάσκα βοηθά στο να διορθώσεις το επίπεδο του pH του τριχωτού της κεφαλής και εξουδετερώνει την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας.

Θα χρειαστείς:
¼ φλιτζανιού μηλόξιδο και τον χυμό ενός λεμονιού
Για την εφαρμογή ακολουθείς την ίδια διαδικασία με παραπάνω.

Μάσκα για έντονη ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής

Αυτή η μάσκα- scrub είναι η λύση για κάθε ξηρό δέρμα. Λειτουργεί σχεδόν μαγικά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενυδατώνοντας την τρίχα από τη βάση της.

Θα χρειαστείς:
2 κ.σ καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ ελαιόλαδο
Ανάμειξε πολύ καλά τα δύο υλικά και άπλωσε το μείγμα σε όλο το κεφάλι σου δίνοντας έμφαση στις ρίζες και στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις και στο τέλος ξέπλυνε πολύ καλά.