Η συνταγή της ημέρας: Κάνε μόνη σου αυτό DIY spray που θα σου χαρίσει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά

Βιβή Αγγελάκη
Η συνταγή της ημέρας: Κάνε μόνη σου αυτό DIY spray που θα σου χαρίσει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά

Με υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας

Σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή hairgoals του καλοκαιριού είναι να αποκτήσουμε φυσικά highlights στα μαλλιά (όπως αυτά μετά από ώρες στην παραλία). Εκτός από το κομμωτήριο, όμως, η φύση έχει φροντίσει να μας δώσει τις καλύτερες ενναλακτικές λύσεις για να τα πετύχουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ!

Κι επειδή κάθε Κυριακή κάνουμε beaute... βάλε στο πρόγραμμα το παρακάτω spray που θα σε βοηθήσει να πετύχεις ένα φυσικό ξάνοιγμα στα μαλλιά σου.

ef2de98f5b7f15e4f676ae95fabd3a39

Θα χρειαστείς:
Χυμό από 3 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκου κανέλλα σε σκόνη
1 (ή 2) φακελάκια χαμομήλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Και 1 μπουκαλάκι βαποριζατέρ

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη!
Σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό, ρίξε τα τα φακελάκια του χαμομηλιού και άφησέ τα για περίπου 5-10 λεπτά, ώσπου να κρυώσει το αφέψημα (σαν να ετοιμάζεις κανονικά ένα χαμομήλι). Ανάλογα με το μέγεθος του μπουκαλιού spray που θα χρησιμοποιήσεις κανόνισε και αν θα βάλεις 1 ή 2 φακελάκια. Στη συνέχεια γέμισε το μπουκάλι spray μέχρι τη μέση περίπου με το χαμομήλι. Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό των λεμονιών (αφού τον έχεις σουρώσει)- να υπολογίζεις οτι με αυτό το μείγμα θα πρέπει να γεμίσεις το υπόλοιπο μισό μπουκάλι- και πρόσθεσε την κανέλα, το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανάκατεψε πολύ καλά και ρίξε το μείγμα στο μπουκάλι βαποριζατέρ. Ανακίνησε πολύ καλά το μπουκάλι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το spray είναι έτοιμο!

Ψέκασε το spray στις άκρες για ένα πιο ombre αποτέλεσμα ή σε όλο το μήκος των μαλλιών σου που θέλεις να ανοίξει φυσικά και βγες στον ήλιο. Ο ήλιος θα μεγιστοποιήσει τη δράση των συστατικών του μείγματος. Ξέπλυνε στο τέλος της ημέρας!

Και μην ξεχνάς ΠΟΤΕ στον ήλιο χωρίς αντηλιακό!