Πώς θα κάνεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει περισσότερο;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα κάνεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει περισσότερο;

Γύρισες από τις διακοπές και οι ώρες τις ηλιοθεραπείας ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Νοσταλγείς ήδη τις ημέρες που φορούσες το καπέλο, το αντηλιακό και το μαγιό σου και μετράς αντίστροφα μέχρι το σκ. Σε καταλαβαίνουμε απίστευτα και θα θέλαμε πολύ κάποιο πρωινό να έρθει ένας συνάδελφος να μας χτυπήσει στην πλάτη (αυτό το ταπ ταπ) και να μας πει πως έχουμε ακόμη μερικές ημέρες άδειας και μπορούμε να επιστρέψουμε στο νησί.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, δες πώς μπορείς να κάνεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει περισσότερο!

fff2f2963747f859647456e3b40744e7

-Φρόντισε να επενδύσεις σε προϊόντα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία, που θα κάνουν το μαύρισμά σου πιο βαθύ. Φυσικά, όσο ο καιρός το επιτρέπει και ακόμη κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, φρόντισε να χρησιμοποιείς αντηλιακά αλλά και after sun προϊόντα που ενισχύουν το μαύρισμα! Στην ίδια λογική, τα προϊόντα self tan μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

-Ναι μπορεί να περίμενες πώς και πώς να τελειώσει η μέρα για να απολαύσεις ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, όμως αν θέλεις να παρατείνεις το μαύρισμά σου, απόφυγέ το! Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα, διεγείρει την κυτταρική ανάπλαση (aka απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων) με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να «ξεφλουδίζει». Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα πρέπει να αποφύγεις την απολέπιση απλά θα πρέπει να επιλέγεις πιο ήπια απολεπιστικά προϊόντα! Προτίμησε λοιπόν, να κάνεις μπάνιο με δροσερό νερό που συσφίγγει την επιδερμίδα!

ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την ομορφιά μας! Μην ξεχνάς, λοιπόν, να εφαρμόζεις την αγαπημένη σου body lotion τουλάχιστον μία φορά την ημέρα (δύο φορές θα ήταν ακόμη καλύτερα) κυρίως μετά το ντους για να διατηρείς σε πρώτη φάση την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη και σε δεύτερη φάση μαυρισμένη (άρα προλαμβάνεις το ξεφλούδισμα).

-Όπως και σε πολλά άλλα beauty ζητήματα, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στο να διατηρήσεις το μαύρισμά σου περισσότερο. Φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη, όπως για παράδειγμα, καρότα, σπανάκι, γλυκοπατάτες και μαύρο λάχανο!

-Αν θέλεις να κρατήσεις το μαύρισμά σου περισσότερο, φρόντισε να έχεις μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ξεκινώντας την προσπάθεια εκ των έσω... προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό σε καθημερινή βάση! Μην υποτιμήσεις αυτό το βήμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά!

- Καθώς το μαύρισμα αφορά τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, θα πρέπει να αποφεύγεις κάθε τι «βίαιο» που μπορεί να προκαλέσει «ξεφλούδισμα»! Απόφυγε λοιπόν, όσο μπορείς την αποτρίχωση με κερί, η οποία θα αφαιρέσει την ανώτερη στοιβάδα κυττάρων, άρα και θα κάνει το μαυρισμένο χρώμα σου πιο «ξεθωριασμένο».