Πέφτουν τα μαλλιά σου; Δες 2 DIY συνταγές που θα σε βοηθήσουν

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Δες 2 DIY συνταγές που θα σε βοηθήσουν

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες

Είναι κανόνας πια πως στις αρχές του φθινοπώρου και της άνοιξης έχουμε πάντα λίγο μία πιο έντονη τριχόπτωση σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Και αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις κάθε ώρα και στιγμή τα μαλλιά σου να πέφτουν ολοένα και περισσότερο.

Μην πανικοβάλλεσαι όμως, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες μας και ευτυχώς μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα για να το ελέγξουμε. Στο εμπόριο θα βρεις αρκετά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν, όμως μπορείς ακόμη καλύτερα να φτιάξεις στο σπίτι σου δύο συνταγές με φυσικά υλικά όπως αυτές παρακάτω.

#1. Diy μάσκα με αυγό
Θα χρειαστείς μόνο δύο αυγά και κάτι λιγότερο από 5’ για να το ετοιμάσεις. Σπάσε τα δύο αυγά σε ένα μπολ ξεχωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. Στη συν΄χεια χτύπησε πολύ καλά τα ασπράδια με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ και ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο βαφής μαλλιών, εφάρμοσε το μείγμα ασπραδιών στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλα τα μαλλιά σου.

Κάλυψε το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι του ντους και άφησε το για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με δροσερό νερό κι ένα ήπιο σαμπουάν. Επανέλαβε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.

#2. Diy μάσκα με πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι τελικά εκτός έχεις πολλές ιδιότητες και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν περίμενες πως μπορεί να βοηθήσει και στην τριχόπτωση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 φακελάκια τσάι και 3 ποτήρια ζεστό νερό.

Τα βήματα είναι απλά, βάλε τα φακελάκια μέσα στο ζεστό νερό και άφησε τα εκεί μέχρι αυτό να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο το διάλυμα πάρτο και ξέπλυνε με αυτό τα μαλλιά σου, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το διάλυμα πράσινου τσαγιού ως conditioner μετά το σαμπουάν, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα, αφού λουστείς. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι διεγείρει τα τριχοθυλάκια και ενισχύει την παραγωγή μαλλιών. Αυξάνει επίσης το μεταβολισμό σου, ο οποίος έχει συνδεθεί με την αύξηση του ποσοστού ανάπτυξης των μαλλιών.