Μάθε πώς θα φτιάξεις την τέλεια βάση μακιγιάζ

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Μάθε πώς θα φτιάξεις την τέλεια βάση μακιγιάζ

 Αρκεί να γνωρίζεiς τον επαγγελματικό τρόπο!

Η σωστή βάση είναι το Α και το Ω για τέλειο μακιγιάζ. Ακόμα όμως και αν είσαι οπαδός του natural look , δηλαδή δεν σου αρέσει να βάφεσαι πολύ, ο ομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας του προσώπου μπορεί κυριολεκτικά να σε μεταμορφώσει.

Για παράδειγμα η ποσότητα του φον ντε τεν είναι καθοριστικής σημασίας. Πολλές φορές θεωρούμε πως θα έχουμε καλύτερη κάλυψη αν απλώσουμε υπερβολική ποσότητα με αποτέλεσμα να τονίζουμε γραμμές έκφρασης και ρυτίδες που πριν ήταν ανεπαίσθητες. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η φόρμουλα που θα επιλέξεις. Όσα προϊόντα περιέχουν στη σύνθεσή τους σιλικόνη ή 100% μεταλλικές χρωστικές δημιουργούν ένα πιο φυσικό εφέ.

Βήμα-βήμα:

1.Εφαρμογή

Βάλε μία σταγόνα φον ντε τεν στο δείκτη και μία στον παράμεσο του χεριού σου. Εφάρμοσε στο μέτωπο. Κάνε την ίδια διαδικασία για τη ράχη και τα πλαϊνά της μύτης, τα μάγουλα και το πηγούνι. Με τα δύο σου δάχτυλα άπλωσε το σε όλη την περίμετρο του προσώπου. Φρόντισε να είναι πιο ανεπαίσθητο όσο πλησιάζεις στο στεφάνι του κεφαλιού και το πηγούνι.

ΚΟΡΡΕΣ copy copy copy copy copy

Αντιγηραντικό foundation Korres Black Pine

2.Διάχυση

Με ένα ειδικό σφουγγαράκι το οποίο πρώτα έχεις εμποτίσει με νερό και στη συνέχεια έχεις στραγγίξει καλά, ταμπονάρεις στα σημεία που το φον ντε τεν τονίζει ρυτίδες ή έχει συσσωρευτεί παραπάνω ποσότητα.

sfouggaraki makigiaz sephora

Ειδικό πον πον για εφαρμογή Make up, Sephora

3.Κάλυψη

Εφάρμοσε κονσίλερ πάνω σε σημεία που χρειάζονται έξτρα καμουφλάρισμα όπως σπυράκια και κηλίδες. Για τους μαύρους κύκλους επίλεξε ένα κονσίλερ σε υγρή μορφή και άπλωσε ταμποναριστά με τον παράμεσο με κατεύθυνση από την εξωτερική γωνία του ματιού προς την εσωτερική.

Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer before after 2

Bobbi brown Instant Full Cover Concealer

4.Φινίρισμα

Με ένα φαρδύ πινέλο εφάρμοσε μία διάφανη πούδρα δίνοντας έμφαση στα σημεία που γυαλίζουν, ώστε να δημιουργήσεις το τελικό ματ αποτέλεσμα.

chanel

Chanel Poudre Cristalline Ultra Fine Translucent Powder