Συμβουλές για υγιή μακριά μαλλιά από τις hair experts Τζένη Κουκούτση και Βάσω Κάρτσωνα

Συμβουλές για υγιή μακριά μαλλιά από τις hair experts Τζένη Κουκούτση και Βάσω Κάρτσωνα

Οι περισσότερες θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Ξέρετε, όμως τα δεδομένα και τι μπορείτε να κάνετε για τα βοηθήσετε να αποκτήσουν το επιθυμητό μήκος γρηγορότερα;

«Κατά μέσο όρο τα μαλλιά μας μεγαλώνουν γύρω στο 1,5 εκ. κάθε μήνα» λέει η hair stylist Βάσω Κάρτσωνα και συνεχίζει «Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιβραδύνεται η ταχύτητα με την οποία μακραίνουν και επιταχύνεται πάλι το πρωί. Η ώρα που έχουν την βέλτιστη ταχύτητα είναι 10-11 το πρωί και 4-6 το απόγευμα».

«Τα μαλλιά που δεν ταλαιπωρούνται καθημερινά με μπιστολάκι και προϊόντα styling υπολογίζεται ότι μακραίνουν με ταχύτητα 20% μεγαλύτερη από ότι τα ταλαιπωρημένα μαλλιά» συμπληρώνει η hair stylist Τζένη Κουκούτση.

«Ένα επιπλέον μυστικό για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας» όπως αποκαλύπτει η Βάσω «είναι μια φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα από δαφνέλαιο που τρέφει σε βάθος την τρίχα».

Τέλος, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά. «Υπάρχει ένα ιδανικό μενού» μας λέει η Βάσω και μας το παραθέτει.

«Φροντίστε να λαμβάνετε ικανοποιητική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, -ωμά και όχι μαγειρεμένα- και να πίνετε αρκετό νερό ώστε να επιτυγχάνετε σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Επιβάλλεται η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνικών τροφών και ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος με ωμά λαχανικά εποχής. Παίρνετε καθημερινά μια κουταλιά ταχίνι με μέλι, τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως συνδυασμένα με ξηρούς καρπούς και γιαούρτι με όλα τα λιπαρά. Τα καρότα ωμά ή μαγειρεμένα στον ατμό, βοηθάνε πολύ, όπως και η καθημερινή κατανάλωση κίτρινων τυριών. Η πρόσληψη ελαιόλαδου σε καθημερινή βάση - όχι πάνω από 2 κουταλιές- είναι απαραίτητη ενώ δύο φορές την εβδομάδα καταναλώστε τουλάχιστον βασιλικό πολτό και μουρουνέλαιο».