H hair stylist Ντίνα Τρούσσα μας φουσκώνει τα μαλλιά

H hair stylist Ντίνα Τρούσσα μας φουσκώνει τα μαλλιά

Big Hair: Αυτό είναι το μυστικό όπλο, που πρέπει να μάθετε να «οπλίζετε».

«Μία από τις τάσεις των ημερών στα μαλλιά είναι τα μαλλιά με όγκο» σημειώνει η hair stylist Ντίνα Τρούσσα. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε συνεχώς τα μαλλιά να μεγαλώνουν, -τόσο σε μήκος, όσο και σε ύψος και πλάτος- σε εμφανίσεις διαφόρων celebrities αλλά και στις πασαρέλες.

«Υπάρχει ένα κλασικό κόλπο» λέει η Ντίνα «για να δώσετε μόνες σας όγκο στα μαλλιά σας. Μάλλον, το έχετε βιώσει κάποια στιγμή, μάλιστα στο κομμωτήριο, όταν ο κομμωτής σας, σάς σήκωσε από την καρέκλα για να σκύψετε, ώστε να δουλέψει γα λίγο στα μαλλιά σας ανάποδα. Αυτό ακριβώς, μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι, είτε για να φτιάξετε το χτένισμα σας από την αρχή, είτε για α φρεσκάρετε αυτό του κομμωτηρίου».

«Αν ξεκινάτε να χτενίζεστε, στεγνώστε πρώτα τα μαλλιά σας κρατώντας το κεφάλι σας προς τα κάτω και ρίχνοντας τον αέρα από το πιστολάκι από πάνω προς τα κάτω, ώστε να σηκώνονται οι ρίζες των μαλλιών και χρησιμοποιήστε μία βπούρτσα αέρος γα να τα χτενίζετε ανάποδα. Αφού, στεγνώσουν τα μαλλιά, τινάξτε τα προς τα πάνω και σηκωθείτε. Θα έχουν ήδη πλούσιο όγκο. Για να είναι πιο ήσυχο το χτένισμα, χρησιμοποιήστε τη μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, για να στρώσετε τα μαλλιά στην επιφάνεια. Προσοχή μην πειράξετε τα μαλλιά κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, γιατί θα ρίξετε τον όγκο τους. Στη συνέχεια ρίξτε ένα hairspray με δυνατό κράτημα, το οποίο όμως να δίνει και κίνηση, σε όλα τα μαλλιά. Σκύψτε ξανά, βάλτε τα δάχτυλα σας μέσα στα μαλλιά και χρησιμοποιήστε τα σαν χτένα στη βάση του κεφαλιού και ρίξτε το spray σας και στο πίσω μέρος. Μόλις σηκωθείτε, αν χρειάζεται περάστε τα χέρια σας μέσα από τα μαλλιά, δίνοντας τους λίγη ακόμη ώθηση προς τα επάνω και είστε έτοιμη» καταλήγει η Ντίνα.

«Σε περίπτωση που είστε ήδη χτενισμένη και θέλετε απλά να φρεσκάρετε το χτένισμα σας, τότε δεν έχετε παρά να γυρίσετε μία φορά ανάποδα το κεφάλι σας και να ρίξετε το hairspray σε όλο το μήκος των μαλλιών. Αφού σηκωθείτε, καλύψτε και τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα σύννεφο hairspray και θα είστε σαν φρεσκοχτενισμένη» συμβουλεύει η hair stylist Ντίνα Τρούσσα και επισημαίνει « Προσοχή, όμως, το hairspray που θα χρησιμοποιήσετε να μην κολλάει τα μαλλιά και να μην είναι πολύ σκληρό και κάνει άκαμπτο το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι να έχετε μαλλιά με όγκο και κίνηση μαζί».