4 detox βήματα που θα κάνουν τη διαφορά στο δέρμα σου

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
4 detox βήματα που θα κάνουν τη διαφορά στο δέρμα σου

Παρακάτω θα βρεις κάποια γρήγορα tips για να ανανεώσεις τις skincare συνήθειες σου, την καλύτερη χρονική στιγμή, που μόλις έχει ξεκινήσει η άνοιξη!

Τόσο το σώμα όσο και το δέρμα, μπορεί να εμφανίζεται ιδιαίτερα κουρασμένο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό κατά τη διάρκεια κατανάλωσης τροφών με ζάχαρη ή λίπη, η έντονη περιποίηση της επιδερμίδας καθώς και το καθημερινό make – up, καθιστούν την αποτοξίνωση μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία. Ειδικά όταν η κατάσταση της επιδερμίδας εξαρτάται από όργανα που δουλεύουν συνεχώς, όπως το συκώτι και το νεφρό.

Η αναζωογόνηση της επιδερμίδας, βοηθάει στην επαναφορά της φρέσκιας και φυσικής λάμψης του δέρματος. Όμως, μόνο η περιποίηση της επιδερμίδας δε φτάνει. Χρειάζεται να αλλάξουν και οι διατροφικές συνήθειες.
Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το δέρμα είναι το όργανο από το οποίο απελευθερώνονται οι τοξίνες του οργανισμού.

Μήπως η επιδερμίδα σου χρειάζεται ένα Spring Detox; H H Shiseido και η Dr Nathalie Broussard προτείνουν γρήγορα tips που θα σου φανούν πολύτιμα.

1. Αφήσου στα χέρια των ειδικών
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου, από ένα βαθύ καθαρισμό. Για μια αποτελεσματική περιποίηση, που συνδυάζει μια ελαφριά απολέπιση και έναν καλό καθαρισμό, χρειάζεται να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου. Καθαρό και λαμπερό, το δέρμα σου είναι πλέον έτοιμο για μια καινούργια αρχή. Μια σημαντική προφύλαξη, είναι να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο για μερικές μέρες μετά τον καθαρισμό. Επισκέψου τον δερματολόγο κάνοντας 4 με 6 συνεδρίες, ανάλογα με το διαθέσιμο budget σου και ύστερα εφάρμοσε αυτές τις τεχνικές μόνη σου στο σπίτι σε καθημερινή βάση.

2. Μετέτρεψε τον καθαρισμό προσώπου σου σε ιεροτελεστία
Μια με δύο φορές την εβδομάδα, κάνε ένα ζεστό μπάνιο, ρευστοποιώντας άλατα θειικού μαγνησίου στους 37°C. Στη συνέχεια, χαλάρωσε και απόλαυσε το. Τα άλατα αυτά, πυροδοτούν τη διαδικασία εφίδρωσης και απολέπισης. Ύστερα από μερικά λεπτά, εφάρμοσε απολεπιστικό σώματος, το οποίο είναι βασικό στη διαδικασία ενεργοποίησης της φυσικής ανάπλασης της επιδερμίδας. Κάνε massage στο σώμα σου με κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείς ιδιαίτερη πίεση, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων χωρίς έντονο τρίψιμο. Τώρα που η επιδερμίδα σου είναι έτοιμη να δεχθεί ωφέλιμα στοιχεία, εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα της επιλογής σου. Μετά από 15 λεπτά,, τρίψε το σώμα σου με ένα γάντι και απαλές κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσεις την απορρόφηση του προϊόντος και να ωφελήσεις το σώμα σου με τη χαλαρωτική επίδραση του μαγνησίου. Μετά από αυτό, φόρεσε το μπουρνούζι σου για να κρατήσεις το σώμα σου ζεστό.

3. Εμπλούτισε τη ρουτίνα καθαρισμού σου
Για βαθύ καθαρισμό και αποτελεσματική εξαφάνιση των πόρων, ξεκίνησε να χρησιμοποιείς gel καθαρισμού σε συνδυασμό με βουρτσάκι. Η χοντρή τρίχα της βούρτσας, βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων, με ένα τρόπο που δε μπορεί να το κάνει το γυμνό χέρι. Πάρε μια μικρή ποσότητα gel και εφάρμοσε τη σε στεγνό δέρμα για να καθαρίσεις το σώμα σου. Στη συνέχεια, βρέξε το βουρτσάκι και βοήθησε το προϊόν να απλωθεί σωστά με απαλές, κυκλικές κινήσεις massage. Ξέπλυνε με ζεστό νερό για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τη διαδικασία του massage με το βουρτσάκι. Με όλη αυτή τη διαδικασία και τα ζωηρά ροζ μάγουλά σου, είσαι έτοιμη να υποδεχθείς την άνοιξη!

4. Ανανέωσε τη διατροφή σου
Εμπνεύσου από το washoku, ένα τρόπο μαγειρέματος που συναντάται στην Ιαπωνική κουζίνα και είναι βασισμένος σε υγιεινά προϊόντα που μαγειρεύονται με ελαφρύ τρόπο. Δηλαδή, ένα είδος Ιαπωνικού detox! Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετά λαχανικά μαγειρεύοντας τα ελαφριά, για να μη χάνουν τις βιταμίνες και τα ένζυμα τους. Ο καλύτερος τρόπος να παίρνεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου εύκολα και γρήγορα, είναι πίνοντας φρέσκους χυμούς. Όταν τα υλικά είναι κρύα, τα συστατικά και οι βιταμίνες τους δε χάνονται καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Spring... Floyd! Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με όλα τα καινούργια αρώματα που έφτασαν στο γραφείο μας

DPG Network