Μόλις ανακαλύψαμε τα πιο εύκολα tips ομορφιάς με ένα πολύ οικονομικό προϊόν

Πατουχέα Μαριάννα
Μόλις ανακαλύψαμε τα πιο εύκολα tips ομορφιάς με ένα πολύ οικονομικό προϊόν

Είναι πολύ φθηνό και πολυχρηστικό!

Πως θα αντιδρούσες αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα πολύ –αλήθεια, πολύ- φθηνό προϊόν που μπορείς να προμηθευτείς εύκολα και γρήγορα από το super market και μπορεί να κάνει θαύματα στην καθημερινή σου περιποίηση; Έτσι αντιδράσαμε κι εμείς!

Κι όμως, ο λόγος για την μαγειρική σόδα, μια χημική ένωση σε μορφή λεπτής σκόνης που οι περισσότερες έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Οι αμέτρητες χρήσεις της για την ομορφιά και την περιποίηση θα σε εκπλήξουν. Εμείς σου παραθέτουμε μερικές από αυτές:

soda

Σύμμαχος κατά της ακμής

Το ζεστό διάλυμα της μαγειρικής σόδας είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής και των μαύρων στιγμάτων αφού στεγνώνει το δέρμα, μειώνει τη φλεγμονή και καταπραΰνει τον ερεθισμό. Ένταξε στην καθημερινή σου περιποίηση το πλύσιμο του προσώπου σου με διάλυμα μαγειρικής σόδας και σε λίγο καιρό πες αντίο στα ενοχλητικά σπυράκια.

DIY peeling

Δοκίμασε να προσθέσεις μισή κουταλιά μαγειρικής σόδας στο γαλάκτωμα που χρησιμοποιείς για την περιποίηση του προσώπου σου. Άπλωσε το μείγμα και με απαλές κινήσεις μασάζ καθάρισε το δέρμα σου από τα νεκρά κύτταρα. Με αυτό το απαλό peeling θα δεις το δέρμα σου πιο λείο και απαλό από ποτέ. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, στο συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Σπιτική λεύκανση δοντιών

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα που θα βοηθήσει στην αφαίρεση των λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών, με λίγο χυμό λεμονιού που επιδρά ως λευκαντικό, μέχρι να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη πάστα. Άπλωσε την πάστα στα δόντια σου και μετά από ένα λεπτό αφαίρεσε την. Πρόσεξε μόνο μην ξεχαστείς γιατί η υπερβολική χρήση της πάστας αυτής μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Spa κατ’ οίκον

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα από μερικές στιγμές χαλάρωσης στην μπανιέρα; Ένα μείγμα από δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο αρκεί για να ηρεμήσει το νευρικό μας σύστημα, να απαλύνει το δέρμα μας και να μας χαρίσει ένα μεθυστικό άρωμα. Μια μόνο κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε αρκεί για μια μπανιέρα γεμάτη νερό.