3 tips για να διατηρήσεις άθικτες τις μπούκλες σου

Πατουχέα Μαριάννα
3 tips για να διατηρήσεις άθικτες τις μπούκλες σου

Δε φαντάζεσαι πώς θα διατηρηθούν για πολλές ακόμα μέρες

Είτε γιατί ο γάμος είναι αύριο αλλά η κομμώτριά σου είχε ραντεβού μόνο σήμερα, είτε γιατί ο γάμος τέλειωσε αλλά εσύ θες να τις κρατήσεις για περισσότερες μέρες, εμείς σου έχουμε δοκιμασμένα tips για να μη χαλάσει το ομολογουμένως τέλειο χτένισμα σου.

  1. Μην τα πιάνεις

Αν έχεις κι εσύ την μανία να παίζεις συνέχεια με τα μαλλιά σου και να τα ανακατεύεις (ξέρεις τι εννοώ), προετοιμάσου ψυχολογικά για να την κόψεις. Ειδικά για τις πρώτες δύο ώρες μετά το χτένισμα, τα μαλλιά είναι ακόμα μαλακά και εύπλαστα γιατί η θερμότητα που έχει πέσει επάνω τους βρίσκεται μέσα στα εσωτερικά στρώματα της τρίχας οπότε αυτή είναι ακόμα εύπλαστη και κατά συνέπεια, έτοιμη να χαλάσει.

  1. Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα #not

Πριν κοιμηθείς φρόντισε να πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα πολύ ψηλό κότσο. Έτσι, θα αποφύγεις το ανακάτεμα κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα στριφογυρίσματά σου στο μαξιλάρι. Επιπλέον, αν διαθέτεις μια σατέν μαξιλαροθήκη ήρθε η ώρα να την χρησιμοποιήσεις κι αυτό γιατί η μαλακή της υφή εμποδίζει τα μαλλιά να χάσουν τα πολύτιμα έλαια τους και έτσι, θα διατηρηθούν περισσότερο.

  1. Μην κάνεις μπάνιο

Φρόντισε να κάνεις μπάνιο πριν πας στο κομμωτήριο ή αν έχει περάσει μια μέρα από τότε.. επένδυσε στο αποσμητικό σου! Αυτό γιατί, ακόμα κι αν πιάσεις τα μαλλιά σου σε κότσο και δε βραχούν καθόλου, οι υδρατμοί του ζεστού νερού θα «ρίξουν» αμέσως την μπούκλα σου και κατά πάσα πιθανότητα, θα καταστρέψουν το χτένισμά σου. Αν πάλι επιμένεις, άσε την κουρτίνα του μπάνιου ανοιχτή ή μην κλείσεις εντελώς το παράθυρο.

Διάβασε ακόμα:

Θες να κάνεις τα μαλλιά σου καρέ; Δες 22 διαφορετικά λουκ για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει

Tα nude nails που απλά θα θες να κάνεις ξανά και ξανά