Λίγες φράουλες αρκούν για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Λίγες φράουλες αρκούν για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σου

Και χαμογέλα άφοβα

Είναι πια αποδεδειγμένο γεγονός –και επιστημονικά- πως ο καφές είναι πλέον τόσο απαραίτητος στον άνθρωπο, όσο και το οξυγόνο που αναπνέει. Η κατανάλωση καφέ σε μέτριο επίπεδο είναι πολύ επωφελής για την υγεία. Δυστυχώς, αυτό το ρόφημα όμως έχει ένα κακό συνήθειο: να αφήνει λεκέδες. Ναι, αν δεν είσαι προσεκτική, οι λεκέδες αυτοί μπορούν να εμφανιστούν στα δόντια, τα ρούχα σου ή ακόμα και στο γραφείο σου. Κανείς δεν το θέλει αυτό.

Γι’ αυτό είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου αυτές τις γραμμές για να σε βοηθήσουμε να απομακρύνεις γρήγορα αυτό το λεκέ από τα δόντια. Οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ απλές και οικονομικές. Θα τα καταφέρεις εύκολα, δεν σε φοβόμαστε.

Το μόνο που θα χρειαστείς εκτός από την οδοντόκρεμά σου είναι λίγες φράουλες και λίγο αλάτι.

Τρόπος νο1: Μόνο με φράουλες

Για να εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Λιώσε 1-2 ώριμες φράουλες. Μετά το βούρτσισμα με οδοντόκρεμα, χρησιμοποίησε αυτές τις φράουλες για να τρίψεις απαλά τα δόντια σου. Άφησε το στα δόντια σου για περίπου 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο 2-3 φορές την εβδομάδα μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα που θες

Τρόπος νο2: Φράουλες και αλάτι

Για να εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Λιώσε 1-2 ώριμες φράουλες, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε καλά το μείγμα. Αφού βουρτσίσεις τα δόντια σου με οδοντόκρεμα, χρησιμοποίησε το μείγμα αυτό για να τα βουρτσίσεις ξανά. Άφησε το να δράσει για 5 περίπου λεπτά κι έπειτα ξέπλυνε καλά.

Εφάρμοσε αυτήν τη μέθοδο 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ακόμη και αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Δες και αυτό: 6 τροφές για να δυναμώσεις και να ασπρίσεις φυσικά τα δόντια σου

Τρόπος νο3: Φράουλες με οδοντόκρεμα

Τα βήματα είναι σχεδόν ίδια. Λιώσε μία με δύο φράουλες και ανακάτεψε τις με οδοντόκρεμα. Βούρτσισε τα δόντια σου όπως συνήθως με αυτό το μείγμα. Όχι σκληρό βούρτσισμα, απαλά και κράτησε το για περίπου 2 με 3 λεπτά. Μπορείς να εφαρμόζεις και αυτήν τη μέθοδο 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Διάβασε και αυτό: 3 φυσικοί τρόποι για γρήγορη και ανέξοδη λεύκανση δοντιών στο σπίτι