Αν θέλεις να ξεκινήσεις να φτιάχνεις μόνη τα νύχια σου, αυτά είναι τα εργαλεία που θα χρειαστείς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αν θέλεις να ξεκινήσεις να φτιάχνεις μόνη τα νύχια σου, αυτά είναι τα εργαλεία που θα χρειαστείς

Δεν είναι πολλά αλλά είναι απαραίτητα!

Το μανικιούρ είναι ένα δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας όποτε μπορούμε ή και τακτικά. Είναι ωστόσο και ένα επιπλέον έξοδο που, μερικές φορές, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε. Εκείνες τις φορές προσπαθούμε μόνες μας να σώσουμε την κατάσταση και το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό για έναν μόνο λόγο: Δεν έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε. Όχι, δεν θα σε στείλουμε να αγοράσεις ένα ολοκληρωμένο, επαγγελματικό κιτ αλλά μόλις 5 εργαλεία. Είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για να κάνεις μόνη σου το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι και δεν θα σου κοστίσουν μία περιουσία. Αντιθέτως! Είναι η επένδυση που θα σου εξοικονομήσει πολλά ευρώ μόνο και μόνο γιατί δεν θα χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα για νύχια. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

CREDO ΓΥΑΛΙΝΗ ΛΙΜΑ

ΛΙΜΑ
Σου είναι ξεκάθαρα απαραίτητη αλλά δεν θέλουμε να πάρεις όποια βρεις μπροστά σου. Διάλεξε μία γυάλινη όπως αυτή της μάρκας Credo που φέρεται πολύ απαλά στα νύχια σου και δεν χαλάει με το παραμικρό. Και να θυμάσαι, δεν λιμάρεις κάνοντας κινήσεις μπρος-πίσω αλλά μόνο προς μια κατεύθυνση.

CREDO ΠΕΝΣΑ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΩΝ

ΠΕΝΣΑΚΙ
Αυτό δεν θα το χρειαστείς παρά μόνο σε πολύ extreme περιπτώσεις αλλά καλό είναι να το έχεις. Προσπάθησε να αποφύγεις το κόψιμο των παρανυχίδων σου εκτός και αν έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς αγαπάμε το πενσάκι της Credo που είναι μικρό και εύκολο στη χρήση. Και να θυμάσαι, μουλιάζεις τα χέρια και σπρώχνεις τα πετσάκια προς τα πίσω, δεν τα κόβεις.

ERRE DUE NAIL CUTICLE NOURISHING OIL

ΛΑΔΙ
Το λαδάκι για τις παρανυχίδες ενυδατώνει τις… παρανυχίδες (προφανώς) και κάνει τα δάχτυλά σου να φαίνονται πιο περιποιημένα. Κάθε δάχτυλο που τελειώνει ς λοιπόν, πρέπει να βάζεις μία σταγόνα για περιποίηση και το Cuticle Oil της Erre Due είναι ιδανικό. Και να θυμάσαι, βάλτο στο κομοδίνο σου για να βάζεις λίγο σε κάθε δάχτυλο και πριν κοιμηθείς.

SEPHORA COLLECTION POLISSOIR 4 ÉTAPES

BUFFER
Είναι η τετράγωνη λίμα με την οποία τρίβεις την επιφάνεια του νυχιού για να τη φρεσκάρεις και να την αναζωογονήσεις πριν το βάψιμο. Εμείς λατρεύουμε τις λίμες buffer των Sephora αλλά εσύ μπορεί σαν πάρεις όποια θέλεις. Και να θυμάσαι, τρίβεις πολύ απαλά και όχι με μανία…

KIESQUE LIQUID PALISADE

ΥΓΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Τι είναι και τι δουλειά έχει μαζί με τα εργαλεία του μανικιούρ σου; Είναι ένα υγρό υλικό από πλαστικό που απλώνεται στις παρανυχίδες γύρω από τα νύχια ώστε να μην τις λερώνεις όταν τα βάφεις. Το αφαιρείς τραβώντας το απαλά και θα το βρεις στα Sephora.

Διάβασε ακόμα: Δεν είσαι επιμελής με το πεντικιούρ σου; Αυτά τα προϊόντα θα σε σώσουν!