DIY Time! Φτιάξε το πιο απαλό χημικό peeling με δύο υλικά που έχεις ήδη

DIY Time! Φτιάξε το πιο απαλό χημικό peeling με δύο υλικά που έχεις ήδη

Είναι πανεύκολο και θα δεις αποτέλεσμα!

Τα peelings χωρίζονται σε μηχανικά και χημικά όπως έχουμε ήδη πει. Τα μηχανικά απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με την τριβή κόκκων στην επιδερμίδα ενώ τα χημικά εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των οξέων. Πως να φτιάξεις μηχανικά scrubs προσώπου σου έχουμε ήδη πει και δεν ήταν δύσκολο. Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να πιάσουμε τα χημικά peeling και να σου δείξουμε πως θα φτιάξεις το δικό σου.

52016325A 800x800

Για να το κάνεις θα χρειαστείς 2 υλικά: μηλόξυδο και μήλα αλλά πρώτα από όλα ας πούμε μερικά πράγματα. Το μηλόξυδο περιέχει καλά οξέα. Είναι γεμάτο λακτικό, κιτρικό και μαλικό οξύ σε μεγάλη συγκέντρωση. Δεν διαταράσσει όμως το ph της επιδερμίδας και έτσι μας κάνει καλό. Επίσης, περιέχει ένζυμα και καλά βακτήρια που ωφελούν την επιδερμίδα.

louis hansel shotsoflouis B38CaCySh74 unsplash

Από την άλλη, το μήλο περιέχει επίσης μαλικό οξύ και όταν το μετατρέπεις σε πουρέ, δημιουργείται μία πάστα η οποία μπορεί να κρατήσει μέσα της το ξύδι και να εφαρμοστεί ευκολότερα στο πρόσωπο χωρίς να τρέχει. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Αρχικά λιώσε ένα μήλο στο μπλέντερ ώσπου να γίνει πουρές. Ναι, μπορείς να το λιώσεις μαζί με τη φλούδα. Ο πουρές θα μοιάζει κάπως έτσι.

apple puree sieved.d25220dcbf97f69fae5b895dc0daa2ba

Πάρε 1 κουταλιά της σούπας από τον πουρέ και ανακάτεψέ τον με 1 κουταλιά της σούπας καλό (αν έχεις οργανικό) μηλόξυδο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα βάλε μισή κουταλιά μηλόξυδο και μισή κουταλιά νερό για πιο απαλό μείγμα.

Πέρασέ το σε καθαρή επιδερμίδα και χαλάρωσε για 3-4 λεπτά τρώγοντας τον υπόλοιπο πουρέ μήλου με λίγη κανέλα και μέλι. Την πρώτη φορά που φοράς το peeling δεν πρέπει να ξεπεράσεις αυτό το χρονικό όριο, έτσι θα δεις αν το δέρμα σου αντέχει τα οξέα. Αφού περάσουν αυτά τα λίγα λεπτά, αφαίρεσέ το με δροσερό νερό, βάλε την ενυδατική σου και φυσικά μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου!

Μπορείς να κάνεις αυτό το peeling μία φορά την εβδομάδα και κάθε φορά να αυξάνεις το χρόνο που το εφαρμόζεις. ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣΤΟΣΟ! Δεν πρέπει να κάνεις τίποτα στην επιδερμίδα σου αν δεν μιλήσεις πρώτα με τον δερματολόγο σου, ιδιαίτερα αν έχεις ευαισθησίες ή προβλήματα όπως ακμή. Ένα τηλεφώνημα δεν θα σου πάρει χρόνο και θα μπορείς να δοκιμάσεις άνετα και με σιγουριά ό, τι θέλεις!

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Μάθε πώς θα ισιώσεις τα μαλλιά σου like a pro!