5 μυστικά για δυνατά και υγιή νύχια που δεν σπάνε

5 μυστικά για δυνατά και υγιή νύχια που δεν σπάνε

Ακολούθησε όλες τις συμβουλές για να αποκτήσεις γερά νύχια!

Εν μέσω κορονοϊού έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας η πολύ συχνή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι, αλλά και η χρήση αντισηπτικού υγρού ή gel. Συν τοις άλλοις, το διάστημα της καραντίνας ασχοληθήκαμε πολύ με το σπίτι, κάναμε πολλές δουλειές και ταλαιπωρήσαμε αρκετά τα χέρια μας. Όχι μόνο αυτά, όμως.

Μέσα σε όλες αυτές τις διαδικασίες ταλαιπωρούνται και τα νύχια μας. Το απορρυπαντικό που πλένουμε τα πιάτα, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή που χρησιμοποιούμε όσο δουλεύουμε, αλλά και το ημιμόνιμο μανικιούρ που κάνουμε ορισμένες από εμάς είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καταλήγουμε να έχουμε εύθραυστα και αδύναμα νύχια.

Στην ουσία, τα νύχια αποτελούνται από τρία οπτικά στρώματα σκελετικών κυττάρων που συγκρατούνται μαζί λόγω της ύπαρξης ελαίου και υγρασίας, συστατικά τα οποία τα κρατούν δυνατά και γερά. Όταν, λοιπόν, τα νύχια αρχίζουν και σπάνε ή ξεφλουδίζουν λόγω των δικών μας καθημερινών συνηθειών, τότε γίνονται πια αδύναμα και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει αρκετή λιπαρότητα ή υγρασία.

Μήπως σου συμβαίνει κι εσένα κάτι αντίστοιχο; Με τα μυστικά που θα βρεις στην παρακάτω gallery σίγουρα θα σώσεις την κατάσταση.

Cover photo: @betina_goldstein

Διάβασε ακόμα: Υπάρχει ένα hair accessory που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου αυτό το καλοκαίρι