Κιτρίνισαν τα νύχια σου; Ξέρουμε πώς θα τα κάνεις κατάλευκα!

Κιτρίνισαν τα νύχια σου; Ξέρουμε πώς θα τα κάνεις κατάλευκα!

RIP στους λεκέδες…

Μπορεί ένα όμορφο μανικιούρ να σε κάνει να νιώθεις περιποιημένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά πόσες φορές δε σου έχει συμβεί μόλις ξεβάψεις τα νύχια σου να δεις αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες; Όσο και να τρίβεις με το ασετόν, αυτοί δε λένε να εξαφανιστούν κι εκεί είναι που αναρωτιέσαι τι ακριβώς συμβαίνει.

Ας δούμε, όμως, πρώτα γιατί τα νύχια σου έχουν κιτρινίσει…

Πριν ξεκινήσεις τις DIY συνταγές στο σπίτι για να καταπολεμήσεις το κιτρίνισμα, πρέπει να δεις τι φταίει. Η πρώτη σου σκέψη ίσως είναι ότι φταίει το τελευταίο βερνίκι που χρησιμοποίησες, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Ναι, είναι ο βασικότερος, αλλά όχι ο ένας και μοναδικός.

Αν το πρόβλημα επιμένει και τα νύχια δεν λευκαίνουν, υπάρχει περίπτωση να έχεις λοίμωξη, ή κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας, όπως κακή λειτουργία του ήπατος ή των πνευμόνων. Θα πρέπει, επίσης, να δώσεις σημασία στα παχιά, κίτρινα και στρογγυλά νύχια, τα οποία μπορεί να προμηνύουν το σύνδρομο του κίτρινου νυχιού, μιας σοβαρής, αλλά ασυνήθιστης διαταραχής. Σε κάθε περίπτωση, αν το πρόβλημα επιμένει θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, για να μη βγάζεις μόνη σου αβάσιμα συμπεράσματα.

damir spanic yEk22fw3yA unsplash

Προετοίμασε τα νύχια σου πριν από κάθε μανικιούρ

Το κιτρίνισμα είναι σχεδόν αναπόφευκτο μετά από συνεχόμενη χρήση βερνικιών. Ωστόσο, για να το περιορίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα base coat πριν την εφαρμογή του βερνικιού. Η βάση αυτή δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα στο νύχι και στο βερνίκι με αποτέλεσμα αυτά τα δύο να μην έρχονται σε επαφή και να μη βλάπτεται το νύχι σου.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να προσέχεις και το χρώμα του βερνικιού που χρησιμοποιείς. Ενώ όλες οι αποχρώσεις, εταιρείες και φόρμουλες είναι ικανές να λεκιάσουν τα νύχια σου, υπάρχουν και κάποια χρώματα που εντείνουν το πρόβλημα. Χρώματα όπως μοβ, μπλε, βαθύ κόκκινο και μαύρο μπορούν πιο εύκολα να προκαλέσουν αυτό το αντιαισθητικό κιτρίνισμα στα νύχια.

Πώς θα απαλλαγείς από το κιτρίνισμα στα νύχια…

Μπορείς με εύκολους τρόπους να καταπολεμήσεις το κιτρίνισμα στα νύχια στο σπίτι σου. Πάρε μία οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς, βάλε λευκή οδοντόκρεμα και με απαλές κινήσεις τρίψε την περιοχή του νυχιού που είναι κιτρινισμένη.

photo of toothpaste on toothbrush 4202927

Αν οι λεκέδες είναι πιο έντονοι και δεν έχει αποτέλεσμα ο παραπάνω τρόπος, θα λύσεις το πρόβλημά σου με οξυζενέ.

-Ανάμειξε 3-4 κουταλιές οξυζενέ με μισή κούπα ζεστό νερό.

-Βύθισε το κάθε χέρι σου μέσα στο μείγμα για 2 λεπτά.

-Με μια απαλή οδοντόβουρτσα τρίψε τα νύχια στα οποία επιμένει το πρόβλημα και ξαναβύθισε το χέρι σου στο μείγμα.

-Ξέπλυνε καλά τα χέρια σου και βάλε ενυδατική κρέμα. Μπορείς να ακολουθείς αυτή τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Διάβασε ακόμα: Το νέο μανικιούρ της Margot Robbie είναι τόσο chic αλλά καθόλου… αναμενόμενο