DIY Time! 3 super αποτελεσματικά lip scrubs για όλα τα… γευστικά γούστα (videos)

DIY Time! 3 super αποτελεσματικά lip scrubs για όλα τα… γευστικά γούστα (videos)

Με τριαντάφυλλο, λεμόνι ή φράουλα! Εσύ ποιο θα επιλέξεις;

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε αίσθηση, αλλά και σε όψη από τα ταλαιπωρημένα, σκισμένα και αφυδατωμένα χείλη. Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, κυρίως σε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και γιατί δε φροντίζουν όσο θα έπρεπε την περιοχή των χειλιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη στρώνει σωστά το κραγιόν σου και να δημιουργούνται κενά, αλλά και να σε «τραβούν» τα χείλη, με συνέπεια συχνά να πονάς. Η καλύτερη λύση- πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο ενυδατικό lip balm- είναι να ξεκινήσεις τα scrubs χειλιών. Ένα lip scrub θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη σου και θα προετοιμάσει το «έδαφος» για να γίνει πλήρως αποτελεσματικό το αγαπημένο σου lip balm.

Μη σκεφτείς, όμως, ούτε λεπτό ότι πρέπει να ξοδευτείς για να έχεις ένα lip scrub. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου με απλά υλικά της φύσης και, μάλιστα, παρακάτω σου έχουμε τρεις συνταγές, ανάλογα με τις γεύσεις που αγαπάς περισσότερο.

Lip scrub με τριαντάφυλλο

Θα χρειαστείς:

-ζάχαρη

-φύλλα τριαντάφυλλου ή αγριοτριαντάφυλλου

-έλαιο καρύδας

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να λιώσουν τα φύλλα του τριαντάφυλλου. Έπειτα, απλώνεις το μείγμα στα χείλη, τρίβεις με απαλές κινήσεις και ξεπλένεις καλά. Ακολουθείς σε κάθε lip scrub την ίδια διαδικασία.



Lip scrub με λεμόνι

Θα χρειαστείς:

-Καστανή ζάχαρη

-Ελαιόλαδο

-Χυμό λεμονιού

Η ζάχαρη είναι φυσική πηγή γλυκολικού οξέος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ είναι και φυσικά ήπια λειαντική, γι’ αυτό είναι ιδανική για την απολέπιση ευαίσθητων περιοχών, όπως το πρόσωπο και τα χείλη.



Lip scrub με φράουλες

Θα χρειαστείς:

-Φράουλες

-Έλαιο καρύδας

-ζάχαρη

Κατά τη διαδικασία παρασκευής, είναι σίγουρο ότι θα θες να το φας! Αν σου περισσέψει προϊόν, μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο και να το ξαναχρησιμοποιήσεις!



Διάβασε ακόμα: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να κοιμάσαι πριν τα μεσάνυχτα;