DIY Time! Φτιάξε δύο τέλεια eye gels για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε δύο τέλεια eye gels για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων

Είναι οι συνταγές που χρειάζεσαι για να ξεκουράσεις την περιοχή των ματιών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το concealer είναι ένα από τα πιο θαυματουργά καλλυντικά που μπορείς να βρεις στο νεσεσέρ σου. Είναι αυτό που θα καλύψει ένα ενοχλητικό, μικρό σπυράκι, αλλά κι εκείνο που θα καμουφλάρει άψογα τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους σου. Η λύση, όμως, ειδικά στο τελευταίο πρόβλημα των μαύρων κύκλων είναι παροδική.

Άπαξ και πιάσεις το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και καθαρίσεις την περιοχή, οι μαύροι κύκλοι θα είναι εκεί ακούνητοι και εμφανέστατοι να σου δημιουργούν ένα αιώνιο ερώτημα: «γιατί». Και εμείς να σου απαντάμε, γιατί μπορεί να είσαι κουρασμένη, να έχεις άστατο ύπνο, να έχεις ξενυχτήσει λίγο παραπάνω (ακόμα και στο μπαλκόνι σου εν μέσω Covid-19). Τι κάνεις από εδώ και στο εξής είναι το ζήτημα…

Όχι, δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε ακριβές κρέμες ματιών ή να κάνεις κάποια εξειδικευμένη θεραπεία στον δερματολόγο σου. Μπορείς, όμως, εύκολα, οικονομικά και γρήγορα- όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο- να δημιουργήσεις δύο συνταγές eye gel, που θα καταπολεμήσουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων.

eye gel

1η συνταγή

Θα χρειαστείς:

1 πατάτα

Aloe vera gel

Αφού βράσεις την πατάτα, τη λιώνεις καλά και την αναμειγνύεις με το aloe vera gel. Στη συνέχεια, απλώνεις το eye gel στους μαύρους κύκλους και το αφήνεις να δράσει για είκοσι λεπτά. Ο χυμός πατάτας περιέχει αζελαϊκό οξύ, που μπορεί να αναστείλει τη δραστηριότητα του ενζύμου τυροσινάση που εμπλέκεται στην παραγωγή μελανίνης. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων αλλά και του πρηξίματος. Βοηθά, όμως, και στην πρόληψη των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

mayroi kykloi

2η συνταγή

Θα χρειαστείς:

3 κουταλιές aloe vera gel

1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Άπλωσε το μείγμα στους μαύρους κύκλους, κάνε απαλό μασάζ και άσε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξέπλυνε καλά την περιοχή. Η aloe vera έχει την ικανότητα να ενυδατώνει την περιοχή των ματιών, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει την εμφάνιση των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας.



Διάβασε ακόμα: Η αλλαγή στα μαλλιά της Hailey Bieber είναι ό,τι χρειάζεσαι το φθινόπωρο