DIY Time! Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να μαλακώσεις τις φτέρνες σου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να μαλακώσεις τις φτέρνες σου

Θα αποκτήσεις κυριολεκτικά δερματάκι μωρού!

Οι φτέρνες είναι ένα σημείο του σώματος που μας ταλαιπωρεί αρκετά συχνά. Σίγουρα πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τότε, δηλαδή, που τα πόδια μας έρχονται σε επαφή με την άμμο της θάλασσας και είναι περισσότερο «γυμνά» και «ελεύθερα».

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι και τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχουν ανάγκη από φροντίδα και ενυδάτωση. Το αντίθετο! Όπως ακριβώς περιποιούμαστε το πρόσωπό μας και το υπόλοιπο σώμα μας έτσι και οι φτέρνες χρειάζονται τη δική τους φροντίδα. Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακάτω σου προτείνουμε ένα πανεύκολο scrub που θα κάνεις στο σπίτι μόνη σου και σε 10 λεπτά θα έχεις τις πιο απαλές φτέρνες του κόσμου. Ναι, σαν αυτές που είχες όταν ήσουν μωρό. Δεν το πιστεύεις; Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Θα χρειαστείς:

¼ κούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές λάδι καρύδας

2 κουταλιές μέλι

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σου (προαιρετικά)

diy fternes

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και άπλωσε το scrub στις φτέρνες και σε όλο το πόδι σου. Κάνε απαλό μασάζ για μερικά λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Θα αισθανθείς αμέσως ενυδατωμένο το δέρμα σου στη συγκεκριμένη περιοχή χάρη στο μέλι και στο λάδι καρύδας, το οποίο επίσης θα αφήσει ένα υπέροχο άρωμα στα πόδια σου. Η ζάχαρη θα βοηθήσει, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα στην περιοχή και να αποκτήσεις ακόμα πιο μαλακό δέρμα. Μην ξεχάσεις μετά τη χρήση του scrub να απλώσεις και ενυδατική κρέμα. Πανεύκολο, δε συμφωνείς;

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο κολακευτικά χρώματα βερνικιών με βάση την επιδερμίδα σου