Winter body care! 7 tips για λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα τον χειμώνα

Μαρία Ροδίτη
Winter body care! 7 tips για λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα τον χειμώνα

Σε προλαβαίνουμε πριν ξεκινήσεις τα λάθη στην περιποίηση του σώματός σου…

Κάθε καλοκαίρι «πέφτεις με τα μούτρα» στη φροντίδα της επιδερμίδας, γιατί θέλεις να έχεις πάντα και παντού ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Βλέπεις, τα μαγιό, οι mini φούστες, τα playsuits και τα denim shorts έχουν την τιμητική τους και ένα μεγάλο μέρος του σώματός σου είναι διαρκώς εκτεθειμένο στην ατμόσφαιρα και στα μάτια των γύρω σου. Θέλεις, λοιπόν, να είναι περιποιημένο και αξιοθαύμαστο το σώμα σου από την κορυφή ως τα νύχια!

Ωστόσο, μόλις φύγει το καλοκαίρι και μπεις σιγά σιγά στον χειμώνα κάπως αφήνεσαι. Το έχεις παρατηρήσει ποτέ; Αμελείς τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος, δεν την ενυδατώνεις σωστά και τακτικά και το αποτέλεσμα είναι να έχεις αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Όλη αυτήν τη δική σου αμέλεια- φυσικά- επιβαρύνει και η ατμόσφαιρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία των εσωτερικών χώρων αφυδατώνουν και ξηραίνουν το δέρμα σου.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να αφυπνιστείς και να δράσεις γρήγορα για να… προλάβεις τα χειρότερα. Να μην σπεύσεις απλά να βάλεις λίγη ενυδατική κρέμα στο σώμα σου όταν αυτό εκπέμψει SOS, γιατί δε θα καταφέρεις να πετύχεις και πολλά πράγματα.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να «χτίσεις» μια χειμερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματός σου και να την ακολουθείς πιστά. Για να σε βοηθήσουμε εμείς σου προτείνουμε στην παρακάτω gallery 7 μυστικά/βήματα που θα κάνουν το δέρμα σου πιο όμορφο, λαμπερό, αλλά και ανθεκτικό στις «επιθέσεις» του χειμερινού καιρού, που όπου να’ ναι θα έρθει! Μην τα αμελήσεις, για το καλό σου!

Διάβασε ακόμα: 9 μυρωδάτα body butter για να ενυδατώνεις το σώμα σου όλο το φθινόπωρο