Μία mousse για όλους από τη hair stylist Ντίνα Τρούσσα

Μία mousse για όλους από τη hair stylist Ντίνα Τρούσσα

Δεν πρόκειται για το γλυκό αλλά τον αφρό διαμόρφωσης μαλλιών, που μπορεί να είναι και spray mousse ή mousse conditioner.

«Αν τα χαλαρά και φυσικά χτενίσματα είναι αυτά που σας εκφράζουν, προτιμήστε το» λέει η Ντίνα Τρούσσα. Συνήθως οι αφροί που δίνουν όγκο στα μαλλιά το αναγράφουν και στη συσκευασία τους. «Εφόσον η σύστασή του δεν είναι βαριά, μπορεί να απλωθεί και στις ρίζες για να δώσει όγκο». Προσφέρει ελαφρύ κράτημα και αφήνει τα μαλλιά απαλά χωρίς να κοκαλώνουν.

«Το προϊόν αυτό περιέχει αέρα, κάνοντάς το ευκολότερο να απλωθεί με τα χέρια άρα πολύ εύκολο στη χρήση ακόμη και για αρχάριους», υποστηρίζει η hair stylist Ντίνα Τρούσσα και συμπληρώνει «Μπορεί να συνδυάζει ελαστικό κράτημα, και λάμψη».

Μερικά mousse δημιουργούν όγκο, ενώ άλλα κοντρολάρουν το χτένισμα ή θρέφουν τα μαλλιά. Πριν αποφασίσετε, διαβάστε την ετικέτα. «Αν έχετε χοντρά μαλλιά που ξεμπερδεύονται δύσκολα, χρησιμοποιήστε mousse conditioner και χτενίστε» συμβουλεύει.

«Απλώστε στα χέρια σας ποσότητα ίση με ένα μπαλάκι του γκολφ και δουλέψτε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Μπορείτε αν θέλετε να απλώσετε τοπικά, σε μία περιοχή που δεν 'στρώνει' καλά, π.χ. τη φράντζα» λέει η Ντίνα για τον τρόπο χρήσης του.

«Είναι εύκολο στην χρήση, αποφύγετε όμως την υπερβολική ποσότητα η οποία κάνει τα μαλλιά να δείχνουν βρεγμένα και τους αφαιρεί την κίνηση τους» σημειώνει η Ντίνα.