Αγχώνεσαι που σταμάτησαν οι συνεδρίες λέιζερ αποτρίχωσης; Να, τι μπορείς να κάνεις

Μαρία Ροδίτη
Αγχώνεσαι που σταμάτησαν οι συνεδρίες λέιζερ αποτρίχωσης; Να, τι μπορείς να κάνεις

Για όλα υπάρχει λύση.

Βιώνουμε την πέμπτη μέρα του δεύτερου lockdown και ήδη νιώθουμε σαν να έχει περάσει ένας μήνας. Ο καιρός περνάει πολύ αργά, οι δουλειές μας μένουν πίσω και ανυπομονούμε όσο τίποτα άλλο να έρθουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς καθημερινότητας. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχουν και ζητήματα ομορφιάς που μας απασχολούν πολύ και έχουν μείνει πίσω.

Ένα από αυτά είναι και το λέιζερ αποτρίχωσης. Αν κατάφερες και ήσουν συνεπής στο ραντεβού σου πριν το lockdown, πραγματικά σε συγχαίρουμε. Αν, όμως, είχες προγραμματίσει για λίγο αργότερα τη συνεδρία, συμπάσχουμε μαζί σου και ξέρουμε ότι έχεις αγχωθεί και δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις. Ψυχραιμία! Εμείς είμαστε εδώ και θα σου λύσουμε κάθε απορία.

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις, γιατί μιλάμε για τρίχες. Το δεύτερο πράγμα που σε συμβουλεύουμε να κάνεις είναι υπομονή. Θα περάσει ο καιρός και τα κέντρα αισθητικής θα σε περιμένουν να απολαύσεις τις υπηρεσίες τους. Έτσι κι αλλιώς, όλο αυτό το διάστημα μένεις στο σπίτι και δε σε βλέπει και κανένας. Βέβαια, θα μας πεις… Ότι το λέιζερ δεν αφορά μόνο τις τρίχες στα πόδια. Μπορεί να αφορά και το μουστάκι ή γενικά το πρόσωπο. Εκεί, ναι, όντως σε βλέπει κόσμος. Έστω και αυτός ο λίγος που υπάρχει γύρω σου όταν πας supermarket ή τη βόλτα σου μετά το μήνυμα #6. Αλλά και πάλι δε χρειάζεται πανικός.

laser apotrixwsis

Αν, λοιπόν, νιώθεις κάπως ενοχλητικές τις τρίχες στο πρόσωπό σου, και δεν αντέχεις να περιμένεις την επόμενη συνεδρία laser, μπορείς να τις κόψεις πολύ κοντά στο δέρμα σου. Μη χρησιμοποιήσεις, όμως, ούτε κερί, ούτε τσιμπιδάκι, γιατί η τρίχα θα κοπεί από τη ρίζα και αυτό δεν το θέλεις. Αναρωτιέσαι γιατί; Διότι για να γίνει λέιζερ θα πρέπει να υπάρχει τρίχα και σίγουρα δε θέλεις να ανοίξουν σύντομα τα ινστιτούτα ομορφιάς, εσύ να μην έχεις τρίχα και τελικά να καθυστερήσει το ραντεβού για λέιζερ.

apotrixwsi podiwn

Όσο για τα πόδια και το μπικίνι; Και εδώ υπάρχει τρόπος να… «σώσεις» την κατάσταση, αν έχεις την ανάγκη να τα περιποιηθείς για να νιώσεις πιο όμορφη και καλά με τον εαυτό σου. Μπορείς, λοιπόν, να τα ξυρίσεις. Δεν απαγορεύεται. Ίσως, μάλιστα, να βοηθήσει και στο λέιζερ που θα προγραμματίσεις να κάνεις σε λίγες μέρες. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως το ξύρισμα απομακρύνει το εξωτερικό μέρος της τρίχας αφήνοντας όλη τη μελανίνη, την οποία «πολεμά» το λέιζερ, κάτω από το δέρμα και έτσι διευκολύνεται η διαδικασία.

Τώρα, λοιπόν, σου λύσαμε τις απορίες και αφού σίγουρα ανακουφίστηκες από όσα σου είπαμε, θέλουμε να σου επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα σε αυτήν τη φάση, ειδικά όταν μιλάμε για τρίχες. Χαλάρωσε, απόλαυσε τον χρόνο με τον εαυτό σου, μείνε ασφαλής και σύντομα όλα θα είναι καλύτερα.

Διάβασε ακόμα: Μήπως τόσο καιρό χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο την sheet mask σου; (video)