5 λάθη που κάνεις με το conditioner και δε βλέπεις αποτέλεσμα στα μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
5 λάθη που κάνεις με το conditioner και δε βλέπεις αποτέλεσμα στα μαλλιά σου

Δώσε βάση…

Παραδέξου το! Δε σου χαλάει η μέρα όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και βλέπεις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες στα μαλλιά σου ή φύτρες να πετούν και ένα… αβάσταχτο φριζάρισμα; Είναι οι λεγόμενες bad hair days και σε καταλαβαίνουμε απόλυτα! Σκέφτηκες, όμως, ποτέ ότι μπορεί εσύ να ευθύνεσαι για αυτήν την κατάσταση των μαλλιών σου;

Θα σου εξηγήσουμε τι εννοούμε… Μπορεί εσύ να περιποιείσαι και με το παραπάνω τα μαλλιά σου. Να χρησιμοποιείς ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου, να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάσκες, να βάζεις conditioner, αλλά και να επισκέπτεσαι τακτικά το κομμωτήριό σου, όμως… και πάλι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Το φάουλ σε αυτήν την περίπτωση είναι δικό σου και έχει να κάνει με τη χρήση του conditioner.

Ακόμα κι αν είσαι τακτική στη χρήση του, ακόμα κι αν έχεις πάρει το πιο κατάλληλο προϊόν για τα μαλλιά σου, σίγουρα κάνεις ένα ή και περισσότερα από τα λάθη που θα δεις παρακάτω και καταλήγεις να μην έχεις τα λαμπερά και υγιή μαλλιά που θα ήθελες. Ρίξε μια ματιά στα λάθη σου και… τα λέμε λίγο παρακάτω.

lathi me to conditioner

Λάθος 1: Απλώνεις conditioner και στις ρίζες των μαλλιών σου

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει μόνο του αρκετά φυσικά έλαια, που θρέφουν τις ρίζες. Αν εσύ βάζεις και conditioner, θα γίνει υπερπαραγωγή ελαίων με αποτέλεσμα να καταλήξεις να έχεις περίσσεια λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να απλώνεις conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών, που τείνουν πάντα να είναι πιο ξηρές.

Λάθος 2: Βάζεις υπερβολική ποσότητα conditioner

Μια μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών αρκεί! Όσο περισσότερο conditioner βάζεις τόσο βαραίνεις τα μαλλιά και στο τέλος θα καταλήξεις να τα κάνεις αδύναμα.

Λάθος 3: Δεν περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου συνολικά

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μόνο με το conditioner, το οποίο θα απλώσεις στις άκρες και θα αφήσεις για μερικά λεπτά, δε θα γίνουν τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή. Για να έχεις δυνατή τρίχα, θα πρέπει να εφαρμόζεις περίπου δύο φορές την εβδομάδα και μια ενυδατική μάσκα μαλλιών.

Λάθος 4: Δε… ζεσταίνεις το conditioner

Το ήξερες ότι θερμαίνοντας το μπουκάλι με το conditioner πριν τη χρήση του μπορείς να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα στα μαλλιά σου; Κι όμως! Οπότε, από εδώ και στο εξής, πριν το χρησιμοποιήσεις, άσε τη συσκευασία για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό, τρεχούμενο νερό και έπειτα άπλωσε λίγο conditioner στα μαλλιά σου.

lousimo lathi

Photo credit: @yiannihairspa

Λάθος 5: Απλώνεις σαμπουάν πάντα πριν τη χρήση του conditioner

Ναι! Ο κανόνας λέει πως καθαρίζεις πρώτα τα μαλλιά σου με σαμπουάν και έπειτα απλώνεις conditioner. Μπορείς, όμως, μερικές φορές να… ξεγλιστράς από τον κανόνα και να εφαρμόζεις πρώτα conditioner. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Μαλλιά γεμάτα όγκο και υγεία! Μετά το conditioner, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σαμπουάν σου!

Μήπως τώρα κατάλαβες τι πάει στραβά με τα μαλλιά σου; Πριν να αρχίσεις, λοιπόν, να διορθώνεις τα λάθη σου στη hair routine σου, ρίξε και μια ματιά στην παρακάτω gallery. Συγκεντρώσαμε πέντε μάσκες μαλλιών και πέντε conditioner για πολλές και διαφορετικές ανάγκες των μαλλιών σου. Είναι προϊόντα που χρειάζεσαι και πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στα ντουλάπια του μπάνιου σου! Για δες…

Cover photo: @yiannihairspa

Διάβασε ακόμα: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Όλες οι λεπτομέρειες για το χθεσινό beauty look της