DIY Time! 3 μάσκες ματιών για να έχεις το πιο λαμπερό βλέμμα στο αποψινό ρεβεγιόν (video)

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! 3 μάσκες ματιών για να έχεις το πιο λαμπερό βλέμμα στο αποψινό ρεβεγιόν (video)

Για ενυδάτωση και λάμψη, καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

Η μέρα που όλες οι γυναίκες περιμένουμε κάθε χρόνο για να λάμψουμε έχει φτάσει! Είμαι σίγουρη πως έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι, έχεις σκεφτεί τα φαγητά που θα μαγειρέψεις, αλλά και τα γλυκά που θα φτιάξεις σήμερα το βράδυ.

Μπορεί αυτό το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς να είναι πολύ διαφορετικό, να το περάσουμε με τα απολύτως απαραίτητα άτομα της οικογένειάς μας και να μείνουμε μακριά από parties, ατέλειωτο clubbing και μαζώξεις σε σπίτια μέχρι το πρωί, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε μερικές από τις στιγμές του παρελθόντος.

Να, για παράδειγμα, απόψε μπορείς να λάμψεις κι ας είσαι μόνο με την οικογένειά σου στο σπίτι. Ναι! Σε προτρέπουμε να βάλεις τα καλά σου- ακόμα και sequined ρούχα-, να χτενίσεις όμορφα τα μαλλιά σου και να κάνεις ένα ultra glamorous μακιγιάζ. Πριν από όλα αυτά, όμως, πρέπει να κάνεις κάτι άλλο… Τι εννοούμε; Να φροντίσεις να έχεις ένα λαμπερό βλέμμα, χωρίς πρηξίματα και μαύρους κύκλους. Γιατί όσο μακιγιάζ κι αν κάνεις, χωρίς τη σωστή περιποίηση, τα μάτια σου θα «φωνάζουν» ταλαιπωρία.

Δες, λοιπόν, τις τρεις DIY μάσκες ματιών που σου προτείνουμε παρακάτω, κάνε τις μέχρι να ψηθούν τα φαγητά σου και θα δεις πραγματικά πως το concealer ίσως και να είναι περιττό απόψε το βράδυ. Τα υλικά που χρειάζεσαι υπάρχουν σίγουρα στο σπίτι σου αυτήν τη στιγμή και συγκεκριμένα στην κουζίνα σου, οπότε… μη χάνεις άλλον χρόνο!

maskes matiwn diy

Photo credit: @mandygoeppelphotography

#1 Συνταγή

Κόψε μια ντομάτα στα τέσσερα και μερικές φέτες αγγούρι. Χτύπησέ τα σε μπλέντερ, σούρωσε το μείγμα και κράτα τον ζωμό. Κόψε στη μέση ένα cotton pad, τοποθέτησε και τα δύο κομμάτια μέσα στον ζωμό να μουλιάσουν και έπειτα τοποθέτησέ τα κάτω από τα μάτια σου για λίγα λεπτά. Το αγγούρι μαζί με την ντομάτα θα δροσίσει και θα ενυδατώσει την περιοχή των ματιών σε χρόνο dt.

#2 Συνταγή

Ρίξε σε ένα μπολ ¼ της κούπας γάλα και μια κουταλιά κουρκουμά. Ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθέτησε- όπως και παραπάνω- cotton pads κομμένα στη μέση να «ποτίσουν». Έπειτα, βάλε τα για 10-15 λεπτά κάτω από τα μάτια σου και θα δεις πως αμέσως το βλέμμα σου θα λάμψει και το δέρμα στο σημείο θα είναι πιο φρέσκο από ποτέ.

kourkoumas maska matiwn

#3 Συνταγή

Καθάρισε και κόψε μια πατάτα σε κύβους. Βάλε τη στο μπλέντερ, χτύπησέ τη καλά και έπειτα σούρωσέ τη, ώστε να κρατήσεις μόνο τον χυμό της. Πρόσθεσε μέσα στον χυμό μία κουταλιά καφέ, ανακάτεψε καλά et… voila! Η μάσκα ματιών είναι έτοιμη! Τοποθέτησε μέσα στο μπολ με το μείγμα cotton pads κομμένα στη μέση και έπειτα βάλε τα κάτω από τα μάτια για 10-15 λεπτά. Θα δεις πολύ σύντομα πως -χάρη στην πατάτα και τις λευκαντικές ιδιότητές της- θα εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι, ενώ ο καφές θα «ξυπνήσει» κυριολεκτικά το βλέμμα σου απομακρύνοντας κάθε ίχνος πρηξίματος.

Πριν πατήσεις το play για να δεις αναλυτικά και βήμα-βήμα πώς θα φτιάξεις αυτές τις μάσκες ματιών, να σου πω και κάτι ακόμα…Τις μάσκες αυτές, για την ακρίβεια τα ποτισμένα cotton pads, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς μέσα στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιήσεις ξανά στο μέλλον! Τέλειο, δε συμφωνείς;



Διάβασε ακόμα: 10 instagramικά beauty προϊόντα στα οποία αξίζει να επενδύσεις το 2021