Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 7 λάθη και θα δεις τα μαλλιά σου πιο υγιή από ποτέ

Μαρία Ροδίτη
Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 7 λάθη και θα δεις τα μαλλιά σου πιο υγιή από ποτέ

Ναι! Και οι αστοχίες σου ευθύνονται για τη φθορά στα μαλλιά σου.

Κάθε γυναίκα που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της θέλει να ξυπνά το πρωί, να κοιτάζεται στον καθρέφτη και- εκτός από όμορφο δέρμα- να αντικρίζει και υγιή μαλλιά. Τι σημαίνουν, όμως, τα υγιή μαλλιά; Τρίχα που να μη δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη, άκρες που να μην έχουν σπάσει ή να υποφέρουν από ψαλίδα, απαλότητα και λάμψη που να ακτινοβολεί.

Αυτό ναι, είναι #hairgoal! Και είμαστε σίγουρες πως προσπαθείς καθημερινά να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να αγγίζεις τα μαλλιά σου και να αισθάνεσαι πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Και θεραπείες στο κομμωτήριο θα έχεις δοκιμάσει (μην το ξεχνάς, σήμερα ανοίγουν και πάλι), αλλά και κάθε λογής προϊόντα μαλλιών θα έχεις βάλει στο ντουλάπι του μπάνιου σου και θα έχεις χρησιμοποιήσει. Παρόλα αυτά, κάτι συνεχίζει να πηγαίνεις λάθος με την υγεία των μαλλιών σου. Αυτό δεν σκέφτεσαι;

Ένας από τους παράγοντες που καμιά φορά ευθύνεται για την κακή κατάσταση των μαλλιών σου είναι η ατμόσφαιρα. Κι όμως! Η ρύπανση του περιβάλλοντος επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής σου. Οι ρύποι πάνε και «κάθονται» στην τρίχα αποτρέποντας τη λάμψη και εμποδίζοντας την απαλότητά της. Όταν, μάλιστα, διεισδύουν πιο βαθιά, έρχονται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής και προκαλούν ευαισθησία, ακόμα και έντονη φαγούρα.

Καταλαβαίνουμε πως για αυτό δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Απλά θα συμβαίνει! Υπάρχουν, όμως, άλλες κινήσεις-ματ, που μπορείς να κάνεις και να εντάξεις στη hair routine σου, για να δεις τα μαλλιά σου πιο υγιή, πιο λαμπερά και -γιατί όχι;- πιο μακριά από ποτέ. Στην παρακάτω gallery, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα επτά λάθη που εσύ κάνεις (άθελά σου, βέβαια) και τα οποία βλάπτουν την τρίχα σου. Μόλις τα σταματήσεις και βάλεις σε μια σειρά την περιποίηση των μαλλιών σου, πίστεψέ μας, θα δεις τεράστια διαφορά και οπτικά, αλλά και στο άγγιγμα της τρίχας σου.

Cover photo: @manentailnz

Διάβασε ακόμα: Αυτές είναι οι 10 iconic beauties που θα θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν