DIY Time! Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο φτιάχνοντας μια… σοκολατένια μάσκα προσώπου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο φτιάχνοντας μια… σοκολατένια μάσκα προσώπου

Μπορείς να κάνεις αυτό το beauty treatment και μαζί με το αμόρε σου!

Happy Valentine’s girl! Χρόνια πολλά, γεμάτα έρωτα και αγάπη σε εσένα και τον Βαλεντίνο σου. Ξέρουμε πως φέτος είναι κάπως δύσκολο λόγω συνθηκών Covid-19 να γιορτάσεις όπως ακριβώς θα ήθελες, αλλά δεν πειράζει! Ας έχουμε υγεία και του χρόνου θα βρίσκεσαι σε κάποιο χειμερινό θέρετρο ή σε κάποιο όμορφο εστιατόριο.

Τώρα, μείνε στο σπίτι μαζί με το αμόρε σου για να είστε ασφαλείς και περάστε όλη την ημέρα παρέα. Μαγειρέψτε, παίξτε επιτραπέζια, απολαύστε το κρασί σας και χαρείτε τον χρόνο που έχετε ο ένας μαζί με τον άλλον. Να σου δώσουμε και μια ακόμα ιδέα; Φροντίστε τον εαυτό σας μαζί απολαμβάνοντας ένα… face treatment γεμάτο σοκολάτα.

sokolata agios valentinos

Η σοκολάτα, άλλωστε, είναι το γλυκό του έρωτα και έχει την τιμητική της τη σημερινή ημέρα, οπότε γιατί κι εσείς να μην την τιμήσετε μαζί; Φτιάξε την παρακάτω συνταγή ομορφιάς, άπλωσέ τη στο δικό σου πρόσωπο και στου συντρόφου σου και… λάμψτε παρέα!

Θα χρειαστείς:

Μια κουταλιά λάδι καρύδας

2 κουταλιές κακάο μαύρης σοκολάτας

Βάλε το λάδι καρύδας σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο με τα δάχτυλά σου ή με ένα πινέλο και άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.

maska prosopou me sokolata

Photo credit: @fairy_tale_facials

Το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου θα είναι ονειρικό και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Κι αυτό, γιατί η μαύρη σοκολάτα περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών, που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, διατηρώντας το νεανικό, σφριγηλό και πολύ απαλό. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα συσφίγγει το δέρμα, μιας και περιέχει βιταμίνη Α (το must της αντιγήρανσης), ενώ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και αποτοξινώνει, με αποτέλεσμα το δέρμα να «αναπνέει» καλύτερα.

Το λάδι καρύδας, με τη σειρά του, είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του. Αυτό σημαίνει πως «περιποιείται» το δέρμα με σπυράκια και σημάδια, ενώ ενυδατώνει παράλληλα πολύ βαθιά. Μήπως τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το φανταστικό αυτό facial treatment με τον σύντροφό σου;

Διάβασε ακόμα: Τρεις προτάσεις μακιγιάζ από τη make up artist, Anita Brand, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου