Υπάρχει ένα συστατικό που θα σε σώσει από τα σπυράκια σου…

Μαρία Ροδίτη
Υπάρχει ένα συστατικό που θα σε σώσει από τα σπυράκια σου…

Ανήκει στα BHAs και κάνει θαύματα!

Κι ενώ πολλές από εμάς πιστεύαμε πως τα σπυράκια είναι «σύμπτωμα» της εφηβικής μας ηλικίας, τελικά όσο περνούν τα χρόνια βλέπουμε πως… είναι πανταχού παρόντα στη ζωή μας. Και, φυσικά, αυτό δεν μας αρέσει καθόλου. Τα σπυράκια είναι αντιαισθητικά, σπαστικά και μας εκνευρίζουν.

Μας δυσκολεύουν τη ζωή, μας βάζουν διαρκώς στη διαδικασία να τα καλύψουμε με μακιγιάζ και να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας. Τι να κάνουμε, όμως, που υπάρχουν και στην κάθε μία από εμάς εμφανίζονται για εντελώς διαφορετικό λόγο! Λόγω της έμμηνου ρύσης, λόγω ορμονικών διαταραχών, λόγω ενήλικης ακμής, λόγω άγχους κλπ.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως θα τα αφήσουμε έτσι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε πάντα με τη συμβουλή του δερματολόγου μας, αλλά και χρησιμοποιώντας skincare συστατικά που τα καταπολεμούν. Ένα από αυτά είναι και το σαλικυλικό οξύ.

salikiliko oksi spyrakia

Τι είναι και τι κάνει το σαλικυλικό οξύ;

Πρόκειται για ένα BHA (βήτα υδροξυ-οξύ), το οποίο συστήνεται για την αντιμετώπιση της ακμής, των σπυριών και για την πρόληψη κηλίδων. Αυτό που κάνει, στην ουσία, είναι να απολεπίζει την επιδερμίδα, να απομακρύνει νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της με αποτέλεσμα να αποφράσσονται οι πόροι και σε βάθος χρόνου να απομακρύνονται σπυράκια και ατέλειες. Παράλληλα, όμως, το σαλικυλικό οξύ έχει και αντιγηραντική δράση, ενώ χαρίζει και λάμψη στην επιδερμίδα.

Το συγκεκριμένο οξύ είναι ιδανικό για ακνεϊκές ή με τάση ακμής επιδερμίδες, αλλά και για μεικτά δέρματα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του, όμως. Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιείται πρωί και βράδυ στη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από χρήση αντηλιακού. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Γιατί; Διότι μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο και κατ’ επέκταση να ερεθιστεί πολύ η επιδερμίδα σου.

Κι αν αναρωτιέσαι τώρα πώς μπορείς να εντάξεις στη skincare routine σου το σαλικυλικό οξύ, κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery… Έχουμε συγκεντρώσει τα πιο υπέροχα προϊόντα που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στα ενοχλητικά σπυράκια σου!

Διάβασε ακόμα: Τι συμβαίνει στα μαλλιά σου όταν έχει τσουχτερό κρύο όπως τη σημερινή μέρα;