Jojoba oil: Εσύ ξέρεις τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά σου;

Μαρία Ροδίτη
Jojoba oil: Εσύ ξέρεις τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά σου;

Αυτό το μαγικό λαδάκι μπορεί να κάνει θαύματα στην τρίχα σου!

Αν είσαι beauty addict, τότε σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει μία φορά στη ζωή σου τα πιο διάσημα λαδάκια μαλλιών: το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο, το argan oil και το jojoba oil. Πρόκειται για θαυματουργά έλαια της ομορφιάς, τα οποία πραγματικά μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την ποιότητα της τρίχας σου.

Σε αυτό εδώ το θέμα, όμως, εμείς θα μιλήσουμε για το jojoba oil. Σίγουρα δεν το ακούς για πρώτη φορά! Αξίζει, όμως, να μάθεις λίγα περισσότερα πράγματα για αυτό, ώστε να το εκτιμήσεις δεόντως και- γιατί όχι;- να το βάλεις στη hair routine σου για τα καλά.

Το jojoba oil είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια. Για την ακρίβεια ήδη από τον 18ο αιώνα ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν οι Ινδιάνοι της Αριζόνα (εκεί ευδοκιμεί) και με το πέρασμα των ετών η φήμη του και η χρήση του έγινε γνωστή και σε κάθε άκρη της γης. Όχι άδικα, βέβαια…

elaio gia ta mallia

Τα ευεργετικά συστατικά για το τριχωτό της κεφαλής και για όλα τα μαλλιά είναι πάρα πολλά. Για την ακρίβεια, το έλαιο jojoba περιέχει βιταμίνες Α, D και Ε, αντιοξειδωτικά και Ω9 λιπαρά. Επίσης, η οργανική του σύνθεση είναι πολύ κοντινή στη σύνθεση του σμήγματος της ανθρώπινης επιδερμίδας. Στην πραγματικότητα «μιμείται» τα φυσικά κολλαγόνα του δέρματος, γι’ αυτό και απορροφάται χωρίς να λαδώνει. Όλα αυτά, λοιπόν, του επιτρέπουν να προσφέρει στα μαλλιά θρέψη και βαθιά ενυδάτωση και, μάλιστα, το καθιστούν ιδανικό λαδάκι για πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Κι αν… αναρωτιέσαι τι ακριβώς κάνει στα μαλλιά το jojoba oil, αλλά και ποια είναι η σωστή χρήση του στη hair routine σου, δεν έχεις παρά να κάνεις ένα scroll στην παρακάτω gallery. Ένα είναι το σίγουρο πάντως: θα το λατρέψεις από την πρώτη κιόλας χρήση του και θα το κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών σου.

Διάβασε ακόμα: Η Βίκυ Καγιά μάς έλειψε από το GNTM και θυμηθήκαμε τα ωραιότερα beauty looks της