5 απόλυτα μυστικά για να δείχνεις ξεκούραστη από το πρωί ως το βράδυ

Μαρία Ροδίτη
5 απόλυτα μυστικά για να δείχνεις ξεκούραστη από το πρωί ως το βράδυ

Μάθε πώς θα δώσεις boost στην επιδερμίδα σου και πώς δεν θα δείχνεις καθόλου ταλαιπωρημένη!

«Πώς είσαι; Φαίνεσαι εξαντλημένη», σου λέει η κολλητή σου την ώρα που κάνετε το καθιερωμένο Zoom call σας. Και η αλήθεια αυτή είναι. Θαμπή όψη στο πρόσωπο, οιδήματα και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που βλέπεις κι εσύ στον καθρέφτη σου και τα οποία σου «φωνάζουν» κούραση.

Και αν το καλοσκεφτείς, όλο αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Οι πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά, ο πολύμηνος εγκλεισμός στο σπίτι, το στρες και το άγχος είναι μερικοί από τους λόγους που σε έχουν κάνει να δείχνεις ταλαιπωρημένη. Εσωτερικά και εξωτερικά.

Γιατί όσο κι αν δεν το πιστεύεις η σωματική κούραση αποτυπώνεται σχεδόν πάντα και στην επιδερμίδα. Θα σου εξηγήσουμε… Όταν το σώμα σου είναι κουρασμένο, είτε γιατί δεν έχεις κοιμηθεί καλά, είτε γιατί απλά το ταλαιπώρησες, αυτόματα δημιουργείται ανισορροπία στην κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία δυσχεραίνει τα ήδη υπάρχοντα δερματικά προβλήματα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως το στρες και η σωματική κούραση συσχετίζονται άμεσα με την επιδερμίδα.

Αν μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση συνυπολογίσουμε τις «επιθέσεις» του περιβάλλοντος στο δέρμα μας, τη δική μας αμέλεια ή και βαρεμάρα να φροντίσουμε το πρόσωπό μας, τότε… τα πράγματα γίνονται πολύ σκούρα. Κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο κακό στην επιδερμίδα μας και αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Θα μας πεις… Και τι μπορώ να κάνω; Πολλά μπορείς να κάνεις και, ειδικότερα, να ακολουθήσεις τα πέντε μυστικά που σου παραθέτουμε στην παρακάτω gallery. Είναι beauty tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν και να δείχνεις ξεκούραστη εξωτερικά, αλλά και να είσαι και εσωτερικά. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά πίστεψέ μας, δεν είναι!

Διάβασε ακόμα: Video: Ο πιο εύκολος κότσος για να είσαι κομψή από το πρωί ως το βράδυ