Γιατί υπάρχουν προϊόντα «για όλους τους τύπους μαλλιών» αφού όλα τα μαλλιά δεν είναι το ίδιο;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί υπάρχουν προϊόντα «για όλους τους τύπους μαλλιών» αφού όλα τα μαλλιά δεν είναι το ίδιο;

Σίγουρα κι εσύ θα έχεις πάρει ένα προϊόν μαλλιών που στην ετικέτα αναγράφει «for all hair types»…

Οι τύποι μαλλιών είναι πολλοί. Σγουρά μαλλιά, ίσια και λεπτά μαλλιά, μαλλιά με λιπαρότητα, με ψαλίδα στις άκρες, θαμπά και άτονα, ταλαιπωρημένα, χωρίς όγκο… Και, πραγματικά, η λίστα δεν τελειώνει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν στην αγορά και διαφορετικά προϊόντα μαλλιών, τα οποία απευθύνονται στον εκάστοτε τύπο.

Σίγουρα κι εσύ αν έχεις βαμμένα μαλλιά, θα έχεις προμηθευτεί σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σου. Το ίδιο ακριβώς θα έχεις κάνει, αν έχεις μαλλιά με ψαλίδα ή με ξηρές άκρες. Και αυτό είναι το σωστό. Να αγοράζουμε προϊόντα, τα οποία να απευθύνονται στον τύπο των μαλλιών μας. Αφού, όμως, υπάρχουν σαμπουάν, conditioners, λαδάκια και μάσκες για τον εκάστοτε τύπο μαλλιών, γιατί συναντάμε στην αγορά και προϊόντα που αναγράφουν στις ετικέτες τους τη φράση «για όλους τους τύπους μαλλιών»; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν χίλια δυο ξεχωριστά προϊόντα και τελικά ένα και μόνο να απευθύνεται σε όλες μας; Μήπως πάει κάπου ο νους σου;

typos malliwn

Στην ουσία, πρόκειται για μια τακτική marketing των εταιρειών και τίποτα άλλο. Τα brands εξοικονομούν χρήματα για δοκιμές προϊόντων προσπαθώντας παράλληλα να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο. Έτσι, δημιουργείται ένα προϊόν, που όπως λένε, απευθύνεται σε «κάθε τύπο μαλλιών».

Αυτό το προϊόν, με τη σειρά του, αγοράζεται από πολύ περισσότερο κόσμο, που θεωρεί πως αυτή είναι μια πιο οικονομική επιλογή από το να αγοράσει πολλά περισσότερα και διαφορετικά προϊόντα για τον τύπο μαλλιών του. Άσε που οι περισσότεροι δεν δίνουν μεγάλη βάση στον τύπο μαλλιών τους, οπότε αυτά τα προϊόντα έχουν μεγάλη απήχηση. Για σκέψου… Πόσες φορές κι εσύ αγνόησες τις ανάγκες των μαλλιών σου και πήρες ένα σαμπουάν «για όλους τους τύπους μαλλιών»; Πολλές, είναι η απάντηση. Βαριόσουν να ψάξεις αυτό που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου, αλλά παράλληλα αυτή ήταν και η πιο οικονομική λύση για εσένα. Σωστά;

Δεν σκέφτηκες, όμως, κάτι πολύ πιο σοβαρό… Τα προϊόντα «για όλους τους τύπους μαλλιών» μπορούν να είναι περισσότερο καταστροφικά παρά ευεργετικά για τα μαλλιά σου. Κυρίως για τα σγουρά μαλλιά στα οποία μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και σπάσιμο της τρίχας. Ποιο είναι το συμπέρασμα, λοιπόν; Να «ακούς» τις ανάγκες των μαλλιών σου, να λαμβάνεις υπόψη σου τον τύπο τους και έπειτα να κάνεις τη σωστή επιλογή προϊόντων που θα χρησιμοποιείς στη hair routine σου. Αξίζει, αν θες να έχεις πάντα απαλά, υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Διάβασε ακόμα: Έχεις έντονη φαγούρα στο κεφάλι; Να τι φταίει