Αυτή η βαφή μοιάζει με τελετουργία περιποίησης για τα μαλλιά μου

Ανθία Φιλιππή
Αυτή η βαφή μοιάζει με τελετουργία περιποίησης για τα μαλλιά μου

Mου χάρισε το πιο φυσικό καστανό χρώμα ενώ με την εύκολη και απολαυστική εφαρμογή της, με έκανε να νιώθω ότι εφαρμόζω κάποια θεραπεία περιποίησης και όχι βαφή.

Η βαφή στο σπίτι είναι κάτι που κάνω πολύ συχνά. Οι αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μου είναι κάτι που μου αρέσει και νιώθω ότι με ανανεώνει. Μετά από αλλεπάλληλες βαφές ωστόσο, κατάλαβα ότι τα μαλλιά μου έχουν υποστεί σημαντική φθορά γι᾽αυτό αποφάσισα να επιστρέψω στο φυσικό μου χρώμα για λίγο, ώστε να τα ξεκουράσω. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι θα τα… ξεκουράσω με μία βαφή. Βλέπεις, για το τελευταίο DIY haircolor χρησιμοποίησα την Casting Crème Gloss της L'Oréal Paris. Σε τι διαφέρει από μία οποιαδήποτε άλλη βαφή; Σε πολλά αλλά αυτό που με τράβηξε αρχικά σε αυτή και την έβαλα στο καλάθι μου ήταν το γεγονός ότι δεν περιέχει αμμωνία και ότι δεν θα επιβαρύνει την τρίχα μου.

LP2 3760

Είναι μία βαφή που μου επιτρέπει να καλύπτω τα πρώτα λευκά (ναι τα έχω) ενώ ανανεώνει το χρώμα μου στον ίδιο τόνο χαρίζοντας λάμψη υγείας! Μάλιστα, είναι η βαφή που δεν απαιτεί δεσμεύσεις από μέρους μου αφού το υπέροχο χρώμα της διαρκεί για 28 λουσίματα! Στην πορεία βέβαια ανακάλυψα ότι μου προσφέρει πολλά περισσότερα αλλά ας ξεκινήσουμε με την εφαρμογή η οποία ήταν και αυτή που με ξετρέλανε. Πραγματικά, ένιωσα σαν να εφαρμόζω κάποια πολυτελή θεραπεία περιποίησης και όχι βαφή στα μαλλιά μου. Ανοίγοντας το κουτάκι βρήκα μέσα όλα όσα χρειαζόμουν για το τέλειο DIY haircolor στο σπίτι:

LP2 3780
  1. Τη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία
  2. Το ειδικό οξειδωτικό
  3. Το conditioner εμπλουτισμένο με μέλι
  4. Γάντια μιας χρήσης και αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών

Το μόνο που χρειάστηκε εγώ να έχω ήταν μία πετσέτα!

LP2 3789

Αφού ανάμειξα τη βαφή μαλλιών με το οξειδωτικό, την ανακίνησα πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μέσα στο απλικατέρ!

LP2 3838

Την εφάρμοσα ξεκινώντας από τις ρίζες και προχωρώντας προς τα μήκη. Η αίσθησή της ήταν μεταξένια και δεν υπήρχε η γνωστή μυρωδιά αμμωνίας αλλά ένα πολύ ευχάριστο, σχεδόν χαλαρωτικό άρωμα που συνέβαλλε σημαντικά στην όλη εμπειρία.

LP2 3859

Μάλιστα, η πρωτοποριακή της φόρμουλα δεν στάζει! Ναι, καλά διάβασες, δεν στάζει και έτσι δεν λέρωσα ούτε την επιδερμίδα ούτε και τα ρούχα μου όσο έκανα το απαλό μασάζ που έλεγαν οι οδηγίες!

LP2 3873

Έπειτα, απλά κάθισα αναπαυτικά και περίμενα για 20 λεπτά, όσο δηλαδή έγραφαν οι οδηγίες ότι χρειάζεται για να δράσει.

LP2 3876

Όταν πέρασαν τα 20 λεπτά, πήγα στο μπάνιο για το ξέβγαλμα και χρησιμοποίησα το πιο λαχταριστό conditioner που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου!

LP2 3892

Το Conditioner της Casting Crème Gloss, είναι εμπλουτισμένο με μέλι για περιποίηση και λάμψη της τρίχας μετά τη βαφή. Μυρίζει υ-πέ-ρο-χα και κάνει τα μαλλιά τόσο απαλά και λαμπερά που δεν το πίστευα. Πραγματικά σκέφτομαι να στείλω ένα email στην L'Oréal Paris ζητώντας να διαθέσει αυτό ακριβώς το conditioner στην αγορά!

LP2 3893

Αφού το ξέβγαλα (με βαριά καρδιά) τα μαλλιά μου είχαν ήδη ένα τέλειο χρώμα που φαινόταν όσο ακόμα ήταν βρεγμένα! Έπειτα, στέγνωσα τα μαλλιά μου και έπιασα τον εαυτό μου να τα αγγίζει συνεχώς αλλά και να ρίχνει κλεφτές ματιές στους καθρέφτες του σπιτιού για να θαυμάσει το χρώμα. Σε λιγότερο από μία ώρα είχα ένα τέλεια λαμπερό χρώμα, είχα εξαφανίσει τα λευκά και τα μαλλιά μου πραγματικά έδειχναν πιο υγιή και όμορφα χωρίς να με δεσμεύουν όμως.

LP2 3905

Μετά από 28 λουσίματα μπορώ να ανανεώσω το ίδιο χρώμα ή να επιστρέψω στις αλλαγές που αγαπώ αν και δεν νομίζω ότι πρόκειται να εμπιστευθώ άλλη βαφή από την Casting Crème Gloss της L'Oréal Paris για τις μικρές, tοne sur tone αλλαγές μου. Για να είμαι ειλικρινής, η χρωματική γκάμα της Casting Crème Gloss μου δίνει αρκετές επιλογές ώστε να μην θελήσω να ταλαιπωρήσω ξανά τα μαλλιά μου με μεγάλες αλλαγές αλλά να παραμείνω στις αποχρώσεις μου!

LP2 3948

Με λίγα λόγια, η Casting Crème Gloss της L'Oréal Paris με έκανε να νιώθω ότι πρόσφερα στον εαυτό μου μία τελετουργία περιποίησης που δεν έμοιαζε σε τίποτα με την τυπική διαδικασία της βαφής. Είναι η ιδανική αν θέλεις –όπως εγώ- να τονίσεις το φυσικό σου χρώμα και να περιποιηθείς τα μαλλιά σου χωρίς μάλιστα να δεσμευτείς γιατί μην ξεχνάς: Το χρώμα διαρκεί για 28 λουσίματα και μετά είτε το ανανεώνεις με ένα ακόμη Casting Crème Gloss beauty ritual (είπαμε, δεν είναι βαφή), είτε δεν το ανανεώνεις αλλά… κάτι μου λέει ότι θα εθιστείς όπως εγώ!

Για να δεις όλο το χρωματολόγιο της Casting Crème Gloss της L'Oréal Paris δεν έχεις παρά να μπεις στο lorealparis.gr και μάλιστα να δοκιμάσεις τις αποχρώσεις με το πρωτοποριακό virtual try on εργαλείο που θα βρεις εκεί. Το τέλειο χρώμα και τα υγιή, λαμπερά μαλλιά χωρίς δεσμεύσεις είναι μόλις ένα κλικ μακριά και σου προτείνω να το κάνεις! Με όλα όσα περνάμε τελευταία μας αξίζει…