Να τι συμβαίνει όταν αφήνεις στα μαλλιά σου μία μάσκα για πάρα πολλές ώρες

Μαρία Ροδίτη
Να τι συμβαίνει όταν αφήνεις στα μαλλιά σου μία μάσκα για πάρα πολλές ώρες

Μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν θα ακολουθήσεις ξανά αυτήν την τακτική…

Είναι αλήθεια! Όλες μας ζούμε μια τρελή καθημερινότητα με αμέτρητες υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, είμαστε και γυναίκες, και θέλουμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Τι κάνουμε, λοιπόν, σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο; Κάνουμε το λεγόμενο multitasking. Μπορεί, δηλαδή, να μαγειρεύουμε το βράδυ, να βλέπουμε παράλληλα Netflix και να έχουμε φορέσει μια sheet mask ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Τι εννοούμε; Πως συχνά-πυκνά βάζουμε μάσκα στα μαλλιά μας και πέφτουμε για ύπνο. Και, μάλιστα, πιστεύουμε πως αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στην τρίχα μας μιας και τα συστατικά της μάσκας θα μείνουν για ώρες πάνω μας και άρα θα έχουν καλύτερη δράση.

maska mallia

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Δυστυχώς δεν είναι. Η πολύωρη εφαρμογή μιας μάσκας στα μαλλιά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στην τρίχα παρά καλό. Αυτό σημαίνει πως φορώντας μια μάσκα στα μαλλιά όλη νύχτα, δημιουργείς έναν φραγμό στους θύλακες, δεν επιτρέπεις στην τρίχα να παίρνει οξυγόνο και άρα να «αναπνέει».

Επιπλέον, ορισμένες μάσκες έχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών στη σύστασή τους. Αν απλωθούν στα μαλλιά για μερικά λεπτά, τότε ναι, θρέφουν την τρίχα. Αν, όμως, τις απλώσουμε για μία ολόκληρη νύχτα, αυτή η υπερ-πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας.

Ποιο είναι το συμπέρασμα, λοιπόν; Ότι ΔΕΝ πρέπει να κοιμάσαι έχοντας βάλει μάσκα μαλλιών, γιατί θα καταλήξεις με σπασμένες άκρες. Το σωστό είναι να απλώσεις τη μάσκα για 20 λεπτά στα μαλλιά σου και έπειτα να ξεπλένεις καλά.

Και τώρα που έμαθες αυτό το χρήσιμο, beauty info, δες στην παρακάτω gallery πέντε υπέροχες μάσκες μαλλιών, που μόνο καλό θα κάνουν στην τρίχα σου. Αν, βέβαια, τις απλώσεις αυστηρά για 20 λεπτά της ώρας!

Διάβασε ακόμα: Heidi Klum: Ποζάρει με την κόρη της χωρίς ίχνος μακιγιάζ και δείχνουν τι σημαίνει φυσική ομορφιά