Argan oil: Οι λόγοι που θα σε κάνουν να μην το ξεχνάς ποτέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μαρία Ροδίτη
Argan oil: Οι λόγοι που θα σε κάνουν να μην το ξεχνάς ποτέ στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Το θαυματουργό έλαιο από την Αφρική κάνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

Εμείς οι γυναίκες αναζητάμε διαρκώς νέα συστατικά και προϊόντα ομορφιάς, τα οποία υπόσχονται να μας κρατούν νέες, να μας χαρίζουν ένα φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα. Διαβάζουμε, μάλιστα, άπειρα γυναικεία περιοδικά, ρωτάμε τις κολλητές μας και σερφάρουμε στο διαδίκτυο για να βρούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει για το δέρμα μας.

Ειδικά μέσα στην καραντίνα, όλες το κάναμε αυτό. Ήταν μια ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, αλλά και να «δημιουργήσουμε» την καλύτερη εκδοχή του. Συχνά, ωστόσο, ξεχνάμε τα υλικά που μας δίνει απλόχερα η φύση και τα οποία μπορούν να μας κάνουν να λάμπουμε ολόκληρες. Ένα από αυτά είναι και το argan oil.

Σίγουρα το έχεις ξανακούσει και πολύ πιθανό να γνωρίζεις πως το έλαιο argan μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου κυρίως μεταξένια και λαμπερά. Έλα, όμως, που δεν προορίζεται μόνο για τα μαλλιά αυτό το λαδάκι. Μπορεί να ενταχθεί άνετα και στην beauty routine σου και να αλλάξει το δέρμα σου προς το καλύτερο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το argan oil είναι ένα φυσικό προϊόν, που προκύπτει από το εκχύλισμα αμυγδάλων και των ξηρών καρπών Argan, ενός δέντρου που βρίσκεται μόνο στο νότιο Μαρόκο. Το έλαιο αυτό περιέχει καροτενοειδή, πολυφαινόλες, φερουλικό οξύ, σκουαλένιο, στεροειδή και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Όχι μόνο, όμως… Δες στην παρακάτω gallery τι άλλες ιδιότητες έχουν τα συγκεκριμένα συστατικά και πώς μπορείς να εντάξεις το argan oil στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Διάβασε ακόμα: Τι είναι η cold cream και γιατί αξίζει να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;