Η άνοιξη είναι εδώ και πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές στην beauty routine σου

Μαρία Ροδίτη
Η άνοιξη είναι εδώ και πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές στην beauty routine σου

Άλλες ανάγκες έχει η επιδερμίδα σου τον χειμώνα και άλλες την άνοιξη. Γι’ αυτό και πρέπει να τη φροντίζεις με τον σωστό τρόπο!

Η χώρα μας φέτος βίωσε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών. Βαρυχειμωνιά, τσουχτερό κρύο και χιόνια. Πάρα πολλά χιόνια, ακόμα και στην πρωτεύουσα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την 24ωρη χιονόπτωση στην Αττική εκεί γύρω στις 20 Φεβρουαρίου και το Instagram feed μας που γέμισε χιονάνθρωπους;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν ένα υπέροχο διάλειμμα στην καραντίνα και τα δυσάρεστα νέα που ακούμε καθημερινά για τον κορονοϊό. Ο χειμώνας, όμως, έκανε την επιδερμίδα μας πολύ πιο ευάλωτη και την ανάγκη για εντατική φροντίδα ακόμα πιο επιτακτική.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και φορούσαμε βαριές συνθέσεις σε skincare προϊόντα. Πλούσιες ενυδατικές κρέμες και lotion κατείχαν μια βασική θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας για να προστατεύουν το δέρμα μας από τον ξηρό και παγωμένο αέρα, αλλά και από τη μετάβαση από τους εσωτερικούς, ζεστούς χώρους στους εξωτερικούς.

Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Ο ήλιος λάμπει καθημερινά, η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και πιο πολύ και μαζί με την αλλαγή του καιρού έχουν αλλάξει και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Δεν έχουμε ανάγκη την τόσο βαθιά ενυδάτωση, ούτε τις τόσο βαριές συνθέσεις.

Χρειάζεται, λοιπόν, να προσαρμόσουμε την beauty routine μας στις «επιταγές» της άνοιξης. Να προσθέσουμε βήματα απαραίτητα και να αφαιρέσουμε άλλα, που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Ακολουθώντας τα 5 tips που θα βρεις στην παρακάτω gallery.

Cover photo: @skinwithkrys

Διάβασε ακόμα: Παντρεύεσαι; 10 νυφικά looks που θα σε κάνουν να ανυπομονείς ακόμα πιο πολύ για τη μέρα του γάμου