DIY Time! Λευκαντική μάσκα χεριών μόνο με δύο υλικά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Λευκαντική μάσκα χεριών μόνο με δύο υλικά

Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να έχεις όμορφα, ενυδατωμένα χέρια, χωρίς κηλίδες ή άλλα σημάδια.

Ήξερες ότι το 70% των ανθρώπων κινούν τα χέρια τους όταν μιλούν; Για σκέψου λίγο… Ίσως και εσύ να το κάνεις σε μια προσπάθεια να είσαι πιο εκφραστική και να κάνεις τον συνομιλητή σου να καταλάβει καλύτερα όσα του λες. Αυτόματα, τα χέρια σου είναι πιο ορατά στους άλλους. Οι γύρω σου τα παρατηρούν καλύτερα την ώρα των κινήσεων και σίγουρα δεν θέλεις να είναι απεριποίητα όταν συμβαίνει αυτό.

Και το τονίζουμε αυτό, γιατί υπάρχει περίπτωση τα χέρια σου να έχουν λεκέδες, κηλίδες και πανάδες για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι ακτίνες του ήλιου και το κλίμα, άλλωστε, δημιουργούν σε πολλές από εμάς δερματικά προβλήματα. Και ένα από αυτά μπορεί να είναι οι δυσχρωμίες στα χέρια. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να εξαλείψεις τέτοιου είδους σημάδια και να νιώθεις όμορφα όταν κουνάς τα χέρια σου;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όσο κι αν δεν το πιστεύεις! Με μία DIY μάσκα χεριών, την οποία θα κάνεις δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, μπορείς να δεις πολύ σύντομα την επιδερμίδα των χεριών σου πιο καθαρή, λευκή και ομοιόμορφη από ποτέ.

maska xeriwn

Θα χρειαστείς:

Aloe vera gel

Αμυγδαλέλαιο

Ανακάτεψε ίση ποσότητα aloe vera gel με αμυγδαλέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, άπλωσε τη μάσκα στα χέρια σου και άσε τη να δράσει για 40 λεπτά ή ακόμα και όλη νύχτα για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα. Έπειτα, ξέπλυνε με κρύο νερό και…θα δεις ότι τα χέρια σου θα είναι πιο όμορφα, ενυδατωμένα και- και κυρίως- λευκά από ποτέ.

aloe vera gel

Photo credit: @taliaismailblog

Βλέπεις, το aloe vera gel περιέχει ανθρακινονοειδή, δηλαδή χημικά στοιχεία τα οποία λευκαίνουν την επιδερμίδα και την απαλλάσσουν από λεκέδες, κηλίδες και στίγματα. Και το αμυγδαλέλαιο, όμως, έχει ακριβώς την ίδια δράση. Θεωρείται, μάλιστα, ένα φυσικό καθαριστικό για όλες τις επιδερμίδες, το οποίο παράλληλα ενυδατώνει και βαθιά. Θες κάτι καλύτερο; Και ενυδάτωση και λεύκανση με δύο μόνο υλικά. Δοκίμασε τη μάσκα, λοιπόν, και αργότερα μπορείς να μας ευχαριστήσεις!

Διάβασε ακόμα: Pixie cut: Ο Πάνος Καλλίτσης μας μίλησε για το statement κούρεμα της σεζόν