Λήγουν τα αντηλιακά; Κι όμως, ναι!- Πώς θα το καταλάβεις

Μαρία Ροδίτη
Λήγουν τα αντηλιακά; Κι όμως, ναι!- Πώς θα το καταλάβεις

Δώσε προσοχή και μην παίζεις με τον ήλιο!

Πριν μερικές μέρες βρισκόμουν στο σπίτι της κολλητής μου και κάναμε ένα ξεσκαρτάρισμα στις τσάντες θαλάσσης της. Βρήκαμε παλιά μαγιό που ήθελε να τα χαρίσει, καπέλα που δεν θυμόταν ότι είχε και είναι ultra fashionable και μπόλικα αντηλιακά.

Εκείνη αμέσως χάρηκε, γιατί σκέφτηκε ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδευτεί φέτος για να αγοράσει καινούριο αντηλιακό. Κι εγώ έπαθα… κρίση! «Μαριλού, πότε αγόρασες αυτό το αντηλιακό;», της είπα. «Καλέ πού να θυμάμαι; Μπορεί και πριν δυο-τρία χρόνια», μου απάντησε. Και κάπου εκεί άρχισε το κήρυγμά μου για τα άπαντα του αντηλιακού. Μα κυρίως για τη λήξη και τη χρήση του μετά από αυτήν. Με φοβήθηκε το μάτι της. Δεν θα σου κρυφτώ!

Μήπως κάηκες από τον ήλιο; Δες πώς θα σε σώσει μια πατάτα!

Ναι! Τα αντηλιακά λήγουν

Όπως όλα τα skincare προϊόντα, έτσι και το αντηλιακό έχει διάρκεια ζωής. Μπορεί να αντέξει, λοιπόν, για τρία χρόνια περίπου, αλλά μόνο αν δεν το ανοίξεις. Από την ώρα που θα ανοίξεις το προϊόν, που θα έρθει σε επαφή με τα χέρια σου και θα εκτεθεί στον αέρα αρχίζει σιγά-σιγά να φθείρεται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν το αντηλιακό έρχεται σε επαφή με τα χέρια σου μολύνεται αυτόματα και η φόρμουλά του. Κι αυτό, γιατί μεταφέρονται βακτήρια από τα χέρια σου στο αντηλιακό. Με τη σειρά του, ο αέρας προκαλεί οξείδωση στη σύσταση του αντηλιακού με τα φίλτρα του να παύουν να έχουν δράση στο δέρμα σου.

Συνεπώς, η προστασία που σου παρέχει το αντηλιακό όλο και μειώνεται. Αν, μάλιστα, το έχεις παραπεταμένο μέσα στο αυτοκίνητο ή σε κάποιο πολύ ζεστό μέρος, τότε κρατάς στα χέρια σου μια «βόμβα» μικροβίων, που… θα καταλήξει στην επιδερμίδα σου.

https://www.instagram.com/p/CJZBGbogXok/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σημάδια ότι το αντηλιακό χάλασε

Υπάρχουν δύο τρόποι να καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει και δεν κρίνεται κατάλληλο για προστασία. Πρώτον, η σύστασή του θα έχει αλλάξει σίγουρα. Δηλαδή, αν έχεις στα χέρια σου ένα αντηλιακό που έχει κιτρινίσει (αν στην αρχική του μορφή ήταν λευκό), που έχει πήξει, που σβολιάζει ή που είναι υδαρές, τότε θέλει πέταμα.



Δεύτερο σημάδι είναι η μυρωδιά. Αν το αντηλιακό σου μυρίζει κάπως περίεργα και δεν σου θυμίζει σε τίποτα εκείνο το αντηλιακό που απολάμβανες να οσμίζεσαι, τότε… πες του «αντίο» για πάντα.

Ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα. Τι συμβαίνει σε περίπτωση που χρησιμοποίησες ληγμένο αντηλιακό. Έλα μαζί μου στην παρακάτω gallery και θα στα πω όλα.

Cover photo: @thebeauparlour