Θέλεις μακριά και ενυδατωμένα μαλλιά; Το καρπούζι είναι η λύση!

Μαρία Ροδίτη
Θέλεις μακριά και ενυδατωμένα μαλλιά; Το καρπούζι είναι η λύση!

Λούσιμο με καρπούζι είχες φανταστεί ποτέ; Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

Τα περισσότερα κορίτσια έχουν μια αδυναμία στα μακριά μαλλιά. Ομολογώ κι εγώ πως όταν ήμουν μικρούλα ήθελα σαν τρελή να αποκτήσω πολύ μακριά μαλλιά και όταν τα απέκτησα… αποφάσισα να τα κόψω καρέ. Who cares, όμως;

Εσύ μπορεί να θέλεις ακόμα να αποκτήσεις μακριά μαλλιά, να μην ξέρεις πώς να τα μακρύνεις γρήγορα και να προσπαθείς συγχρόνως να τα διατηρείς ενυδατωμένα. Ε, λοιπόν, σου βρήκα τη λύση!

Η λύση είναι το καρπούζι. Το καρπούζι θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν, αλλά και θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής σου.

Οι DIY συνταγές ομορφιάς που ανακάλυψα για εσένα νομίζω… θα σε σώσουν!

11+1 προϊόντα ομορφιάς με άρωμα καρπούζι- Θα θέλεις να τα φας όλα!

Μάσκα με καρπούζι για ανάπτυξη της τρίχας

Δες την τέλεια συνταγή για να μακρύνουν τα μαλλιά σου σε χρόνο dt!

Θα χρειαστείς:

-Κύβους καρπουζιού χωρίς κουκούτσια

-1 κουταλάκι μαγιονέζα

https://www.instagram.com/p/CRe9Sh8FcFO

Κόψε λίγο καρπούζι σε κύβους και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Λιώσε το με το πιρούνι και πρόσθεσε τη μαγιονέζα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα, άπλωσέ τη στα μαλλιά κάνοντας μασάζ και στις ρίζες και άσε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, λούσου με σαμπουάν και… καθάρισες. Κάνοντας περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα αυτήν τη μάσκα θα δεις σιγά-σιγά τα μαλλιά σου να δυναμώνουν και να μακραίνουν.

Κι αυτό, γιατί η βιταμίνη C που εμπεριέχεται στο καρπούζι παρέχει επαρκή ποσότητα σιδήρου στο τριχωτό της κεφαλής κι έτσι ενθαρρύνει την ανάπτυξη της τρίχας. Σε αυτό βοηθούν και τα αμινοξέα που περιέχονται στο καρπούζι, τα οποία επίσης βοηθούν στην ενυδάτωση και στη θρέψη της τρίχας.

Χυμός καρπουζιού για ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής

Αν θέλεις να ενυδατώσεις το τριχωτό της κεφαλής σου, δεν έχεις παρά να λουστείς με χυμό καρπουζιού.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Λούσου κανονικά με σαμπουάν και ξέπλυνε στο τέλος το κεφάλι σου με χυμό καρπουζιού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που βρίσκεται στο καρπούζι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και στην ενυδάτωσή του.



Και όχι μόνο… Ο χυμός καρπουζιού στο κεφάλι απομακρύνει τις βρωμιές και δυναμώνει τα θυλάκια της τρίχας προλαμβάνοντας έτσι και την τριχόπτωση.

Άντε! Ακόμα να βάλεις το καρπούζι στην καλοκαιρινή hair care routine σου;