Ξεφλούδισες από τον ήλιο; 4 make up tips για να το «σώσεις»

Μαρία Ροδίτη
Ξεφλούδισες από τον ήλιο; 4 make up tips για να το «σώσεις»

Τα μυστικά για να μην πάρει κανένας χαμπάρι ότι… κάηκες!

Σε όλες μας έχει συμβεί να έχουμε πάει για μπάνιο στη θάλασσα, να έχουμε ξεχαστεί με την κουβέντα και το κολύμπι και να μην έχουμε ανανεώσει το αντηλιακό μας. Το αποτέλεσμα; Γυρίζουμε στο σπίτι κατακόκκινες και έχοντας ξεφλουδίσει από τον ήλιο.

Μήπως βρίσκεσαι σε αυτήν τη φάση και κυκλοφορείς τρελαμένη και ξεφλουδισμένη μέσα στο σπίτι; Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να το σώσεις με το μακιγιάζ σου, ειδικά αν έχεις κανονίσει το βράδυ να βγεις και δεν θέλεις να φαίνεται τίποτα.

10 αδιάβροχες μάσκαρα που δεν θα σε προδώσουν όσα μακροβούτια κι αν κάνεις

Πρώτο βήμα η ενυδάτωση

Πριν κάνεις οτιδήποτε καλό είναι να φροντίσεις για την ενυδάτωση της περιοχής του προσώπου. Ξεκίνα απλώνοντας γιαούρτι πρόβειο σε όλο το πρόσωπό σου, ώστε να ανακουφιστεί και να ενυδατωθεί η επιδερμίδα.

Πρόβειο γιαούρτι, όμως, ε; Όχι light ή αγελαδινό. Κι αυτό, γιατί το πρόβειο περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα προβιοτικά που θα θρέψουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου. Αν πάλι δεν έχεις εύκαιρο γιαούρτι βάλε λίγο aloe vera gel. Είναι το «φυτό των εγκαυμάτων» και θα σε ανακουφίσει στο πι και φι.

https://www.instagram.com/p/CRdlqhRpFwP

Και… για να βγεις το βράδυ και να μην πάρει κανένας χαμπάρι ότι την πάτησες με τον ήλιο, μη σκας. Το μακιγιάζ σου θα σε σώσει. Δες παρακάτω πώς θα τα καταφέρεις!

Τα μυστικά μακιγιάζ για να μη φαίνεται το ξεφλούδισμα

#1 Χρησιμοποίησε πράσινο διορθωτικό concealer

Το πράσινο είναι το αντίθετο του κόκκινου και επομένως είναι κατάλληλο για την εξουδετέρωση όλων των κόκκινων κηλίδων και σημαδιών στο δέρμα.

#2 Βάλε μία σταγόνα ελαιόλαδο στο foundation

Το λαδάκι θα ενυδατώσει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα σου, ενώ θα επιτρέψει στο make up να απλωθεί πιο ομοιόμορφα.



#3 Άπλωσε το make up στο πρόσωπό σου με ένα σφουγγαράκι ή με ένα μαλακό πινέλο

Με αυτόν τον τρόπο θα απλωθεί σωστά το προϊόν στο πρόσωπό σου, ενώ θα αποφύγεις και τη μικρο-απολέπιση.

#4 Σταθεροποίησε το μακιγιάζ με πούδρα και setting spray

Με ταμποναριστές και απαλές κινήσεις πέρασε το πρόσωπό σου με λίγη πούδρα. Έπειτα, ψέκασε με setting spray για να διατηρηθεί αναλλοίωτο για πολλές ώρες το μακιγιάζ σου.

Δες και μερικά προϊόντα στην gallery που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα!