Σε έπιασε ξαφνικά πονοκέφαλος; Μπορεί να φταίει η αλογοουρά σου

Μαρία Ροδίτη
Σε έπιασε ξαφνικά πονοκέφαλος; Μπορεί να φταίει η αλογοουρά σου

Μια πολύ σφιχτή αλογοουρά ή ένας αντίστοιχος κότσος μπορεί τελικά να μην είναι και η καλύτερη ιδέα.

Δύο από τα πιο κομψά, βολικά και εύκολα χτενίσματα που όλες (λίγο-πολύ) επιλέγουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι η ψηλή, σφιχτή αλογοουρά και ο κότσος. Ειδικά για τις βροχερές μέρες, που θέλουμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από το φριζάρισμα, αλλά και για τις bad hair days, τα ponytails είναι… μονόδρομος.

Δυστυχώς, όμως, έχουν και την αρνητική πλευρά τους που δεν είναι άλλη από την πρόκληση πονοκεφάλου. Τι σου λέω τώρα, θα σκέφτεσαι! Κι, όμως, αν τυχόν ποτέ σε έπιασε πονοκέφαλος και δεν καταλάβαινες τι έφταιγε, ίσως η αλογοουρά σου να ήταν… ο κύριος ύποπτος.

Θέλεις αλογοουρά με όγκο; Δοκίμασε το πιο εύκολο hack του TikTok

Γιατί η σφιχτή αλογοουρά προκαλεί πονοκέφαλο

Το φαινόμενο του πονοκεφάλου λόγω μιας σφιχτής αλογοουράς ή ενός κότσου είναι σύνηθες κυρίως στα παιδιά. Συμβαίνει, όμως, και σε εμάς τα… λίγο μεγαλύτερα κορίτσια.

SFIXTI ALOGOOURA

Κι αυτό, γιατί το τράβηγμα των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής ερεθίζει τα νεύρα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να προκαλείται πονοκέφαλος. Και δεν μιλάμε για έναν πονοκέφαλο που μοιάζει με ημικρανία. Όχι!

Οι ημικρανίες είναι ενδοκρανιακές, ενώ οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από σφιχτό χτένισμα είναι εξωκρανιακοί.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο της αλογοουράς

Αν συνειδητοποιήσεις ότι πόνεσε το κεφάλι σου λόγω του χτενίσματός σου, απλά λύσε τα μαλλιά σου ή δέσε τα πιο χαλαρά.Επίσης, πιες λίγο νερό! Η ενυδάτωση πάντα βοηθάει την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων λένε οι ειδικοί.

DPG Network