8 hacks για να δώσεις περισσότερο όγκο στα λεπτά μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
8 hacks για να δώσεις περισσότερο όγκο στα λεπτά μαλλιά σου

Θέλει λίγη προσπάθεια για να δεις στον καθρέφτη σου τα μαλλιά που ονειρεύεσαι.

Ομολογώ πως δεν έχω προβληματιστεί ποτέ για το πώς θα αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά μου. Φταίει που έχω σγουρά και πάρα – ΠΑΡΑ- πολλά μαλλιά, οπότε μόνο αυτό δεν είναι το άγχος μου. Μη σου πω το αντίθετο! Πάντα προσπαθούσα να κάνω τα μαλλιά μου να δείχνουν λιγότερο φουντωτά και να «κάθονται».

Πώς αποφάσισα, όμως, να ασχοληθώ με αυτό το θέμα σήμερα; Μιλώντας στο τηλέφωνο με αρκετές φίλες μου τελευταία συνειδητοποίησα ότι οι περισσότερες σχεδόν έψαχναν τρόπο να δώσουν όγκο στα μαλλιά τους.

7 WOW και εύκολα χτενίσματα – Ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας

Ψυχραιμία, κορίτσια!

Ξέρω… Έχεις βαρεθεί να κρεπάρεις διαρκώς τα μαλλιά σου, να χρησιμοποιείς συνέχεια dry shampoo για να δώσεις όγκο στη ρίζα ή να κάνεις zig zag για να πάψεις να βλέπεις τα… flat μαλλιά σου; Ψυχραιμία!

via GIPHY

Δεν χρειάζεται ούτε να κάνεις ταχυδακτυλουργικά, ούτε να παιδεύεσαι χωρίς λόγο. Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει 8 hacks, που θα σε βοηθήσουν να δεις τα μαλλιά σου έτσι όπως δεν τα έχεις δει ποτέ ξανά.

Τα hair hacks για μοναδικό όγκο

#1 Μη βασίζεσαι στο σαμπουάν ή στο conditioner

Μπορεί να νομίζεις ότι ένα σαμπουάν ή ένα conditioner για όγκο θα σου λύσει το πρόβλημα των λεπτών μαλλιών. Δεν είναι έτσι, όμως!

Το θέμα είναι και αν χρησιμοποιείς σωστά αυτά τα προϊόντα. Δηλαδή, αν χρησιμοποιείς το σωστό conditioner, αλλά απλώνεις μεγάλη ποσότητα στα μαλλιά σου, τότε δεν θα τα δεις ποτέ με όγκο.

#2 Το κούρεμα παίζει ρόλο

Αν το κούρεμά σου δεν είναι σωστό για τα μαλλιά σου, τότε όσο και να προσπαθείς δεν θα καταφέρεις τίποτα. Επίλεξε κουρέματα με layers, που δίνουν όγκο στα μαλλιά.



#3 Τα κοντά μαλλιά… πάντα κερδίζουν

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε ένα κοντό κούρεμα. Κι αυτό, γιατί τα μακριά μαλλιά έχουν την τάση να δείχνουν ακόμα πιο λεπτά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα καρέ;

#4 Το trick της χωρίστρας

Άλλαξε τη χωρίστρα σου, δηλαδή γύρισέ την από την άλλη πλευρά, και αμέσως θα δεις τον όγκο στα μαλλιά σου.

Μη φύγεις! Σου έχω κι άλλα tricks στην gallery!

Cover photo: @utilite_acessorios