Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το σαμπουάν μετά την ημερομηνία λήξης του

Μαρία Ροδίτη
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το σαμπουάν μετά την ημερομηνία λήξης του

Αν θέλεις να έχεις τέλεια μαλλιά και υγιές τριχωτό της κεφαλής πρέπει να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης του σαμπουάν σου!

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέχρι να βρεις το σαμπουάν που ταιριάζει στον δικό σου τύπο μαλλιών έχεις καταλήξει να γεμίζεις το μπάνιο σου με άπειρες συσκευασίες. Την επόμενη φορά, ωστόσο, που θα πιάσεις μία από αυτές τις συσκευασίες στα χέρια σου, για να βάλεις σαμπουάν στα μαλλιά σου, δώσε βάση στην ημερομηνία λήξης.

Όπως τόσα άλλα προϊόντα ομορφιάς έτσι και το σαμπουάν έχει ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σαμπουάν αντέχουν 18 μήνες από το άνοιγμά τους, ενώ αν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, μπορείς να το κρατήσεις μέχρι και τρία χρόνια στο ντουλάπι του μπάνιου σου.

Τι γίνεται, όμως, όταν έχει λήξει το σαμπουάν;

MEGA SHAMPOO

Mega-guide: 15 σαμπουάν για κάθε ανάγκη και τύπο μαλλιών

Γιατί να μη χρησιμοποιείς σαμπουάν που έχει λήξει

Το «χαλασμένο» σαμπουάν έχει άμεσες επιπτώσεις στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις ληγμένο σαμπουάν, είναι η εμφάνιση ερεθισμών και κνησμού στο τριχωτό της κεφαλής.

via GIPHY

Αν… είσαι από τις τυχερές, απλά και μόνο θα διαπιστώσεις ότι το σαμπουάν δεν έκανε τίποτα στα μαλλιά σου. Κι αυτό, γιατί όταν το σαμπουάν λήξει σημαίνει ότι έχει υποστεί χημική αλλαγή και άρα δεν είναι αποτελεσματικό.

Πώς θα καταλάβεις αν το σαμπουάν έχει λήξει

Η ημερομηνία λήξης είναι το βασικό σημάδι ότι το σαμπουάν σου είναι πλέον ακατάλληλο για χρήση. Ποια είναι τα άλλα σημάδια;



Αν το σαμπουάν σου έχει αλλάξει χρώμα, υφή και μυρωδιά, τότε θα καταλάβεις ότι δεν ενδείκνυται για χρήση.

Wait a minute! Στην gallery θα βρεις πέντε τέλεια σαμπουάν για να κάνεις ένα μικρό refresh στο μπάνιο σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 μυστικά της Gigi Hadid για πολύ μακριά και λαμπερά μαλλιά

Μήπως τα μαλλιά σου λαδώνουν ακόμα και αμέσως μετά το λούσιμο; Να τι φταίει