DIY Time! To hairspray με δενδρολίβανο που θα σου χαρίσει πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! To hairspray με δενδρολίβανο που θα σου χαρίσει πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Η λακ με δενδρολίβανο έχει γίνει viral στο TikTok και υπόσχεται μαλλιά χωρίς πιτυρίδα, πιο πυκνά και γεμάτα λάμψη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις πιο αραιά μαλλιά και να έρχεσαι συχνά αντιμέτωπη με την τριχόπτωση. Η διατροφή, η κληρονομικότητα, κάποια φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν ακολουθείς, η ηλικία, αλλά και το άγχος είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν αυτήν την αραίωση.

Σίγουρα, αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για να δράσεις άμεσα. Αν, όμως, τώρα παρατηρείς αραίωση και τριχόπτωση, ξεκίνα να χρησιμοποιείς το DIY hairspray με δενδρολίβανο, που έχει γίνει viral στο TikTok.

Το ασπρόμαυρο μανικιούρ είναι διαχρονικό και η Betina Goldstein σού δείχνει πώς να το απογειώσεις

Η συνταγή για το viral hairspray δενδρολίβανου

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το hairspray με δενδρολίβανο είναι τα εξής:

Μπουκάλι με ψεκαστήρα

Νερό

Δενδρολίβανο



Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίξε νερό ως τη μέση, πρόσθεσε ένα ματσάκι δενδρολίβανο και άσε το να βράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκέπασε την κατσαρόλα, σβήσε το μάτι της κουζίνας και άσε έτσι το μείγμα για 1 ώρα. Βάλε το hairspray στο μπουκαλάκι και τώρα… μπορείς να ψεκάσεις τα μαλλιά σου. Προαιρετικά, μπορείς μέσα στο μείγμα να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου δενδρολίβανου ή ελαίου jojoba.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το hairspray

Για να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα το hairspray ψέκασέ το στα μαλλιά σου και με απαλές κινήσεις κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στο τριχωτό της κεφαλής. Το δενδρολίβανο σε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο που θα προσθέσεις στο μείγμα θα τονώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα ενεργοποιήσει τα κύτταρα ώστε να αναπτυχθεί η τρίχα.



Συγχρόνως, η όλη διαδικασία θα συμβάλει στη μείωση της πιτυρίδας και στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα. Και η δράση του hairspray δεν σταματά εδώ. Αυτή η DIY λακ έχει την ικανότητα να απολεπίζει το τριχωτό της κεφαλής και να αποφράσσει τους θύλακες της τρίχας βοηθώντας σε έτσι να έχεις πιο πυκνά, αλλά και πιο λαμπερά μαλλιά. Άντε, ακόμα να το φτιάξεις και να το βάλεις στη hair care routine σου; 2 φορές την εβδομάδα είναι μια τέλεια συχνότητα για να το χρησιμοποιείς.

Cover photo: @anisasojka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ